fbpx
16.8 C
София

Верига ресторанти ще използва ИИ, за да се бори със суши тероризъм

Най-четени

Миналия месец почитателите на сушито в Япония бяха ужасени, когато се появиха няколко видеоклипа, показващи хора, които извършват отвратителни действия. Пипат и плюят храната в ресторанти с конвейер.

Тя после отива при някой друг, който не подозира, за консумация.

Сега ресторантите в бранша се опитват да уверят клиентите, че правят всичко възможно, за да гарантират, че храната им е безопасна за консумация.

Една от веригите, Kura Sushi, планира да разположи камери, използващи изкуствен интелект (AI), за да сканират посетителите за подозрително поведение, съобщи Йомиури Шимбун във вторник.

В момента чиниите със суши на Kura Sushi се появяват на конвейера с капак. Когато вземете чинията, капакът се обръща нагоре и след това отново се спуска надолу, след като посетителят е извадил напълно избрания продукт. В края на 2021 г. Kura Sushi започна да използва камери с изкуствен интелект, за да следи отварянето и затварянето на капаците в рамките на упражнение, целящо да отчете използването на чиниите.

Сега компанията казва, че ще актуализира системата от камери, така че да може да открива и подозрително поведение.

Такова например е многократното отваряне и затваряне на капак. 

Централният офис ще се свърже с обекта на веригата, ако установи, че има вероятност за нежелано поведение, а служителите в магазина ще разговарят с клиента или ще докладват за инцидента на полицията.

Йомиури Шимбун

От миналата седмица най-голямата верига за суши в бранша – Akindo Sushiro Co. започна да предлага само поръчки, за да гарантира, че артикулите остават на лентата за възможно най-кратко време. 

Именно в Sushiro клиент заснел на видео как маже със слюнка сушито, докато то минава покрай лентата.

Друга верига, Kappa Sushi, увеличава проверките с охранителни камери и казва на служителите си да следят за клиенти, които пречат на продуктите от менюто.

Първият суши ресторант в Япония, в който се използва конвейер, е открит в Осака през 1958 г., въпреки че дизайнът наистина се налага, когато се появява на Световното изложение в Осака през 1970 г.

Много от днешните ресторанти изпращат сушито без капак, но в светлината на последните събития това изглежда ще се промени. Всъщност някои се опасяват, че така нареченият суши тероризъм е изложил на риск самото съществуване на конвейерния формат.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини