Вече можем да подреждаме Lego и в интернет

2
27

Ако работата ви позволява да се мотаете в интернет, но не обичате социалните игри, вече имате нова опция – виртуален конструктор Lego. Това е интерактивният уеб сайт Build, в който можете да подреждате виртуални фигурки по парче „земя“, която наподобява карта от Google Maps. Сайтът използва 3D графика и се поддържа от повечето браузъри (с изключение на Internet Explorer 9).

В началото на играта трябва да изберем парцел земя от Австралия или Нова Зеландия. След това имаме избор от дванайсет различни вида фигури. Имаме на разположение и прозорец и врата. Дванайсет не звучи като особено голям избор, но, ако това ви утешава, поне ще можем да избираме между неколкото основни цвята.

Lego версията на Google Maps, разбира се, правилно ни кара да предполагаме, че Google имат главно участие в проекта. Мениджърът по продуктовия маркетинг на компанията Локи МакГрат обеща, че след време играчите ще могат да избират и други райони освен Австралия и Нова Зеландия. Двете страни са избрани неслучайно – тази година се навършват 50 години откакто конструкторите Lego са представени в Австралия.

Някои играчи вече са успели да създадат доста сложни конструкции, използвайки виртуалните фигурки. Сред тях има такива на средновековни замъци, водни змии, огромни курсори на мишки, усмихнати чудовища и дори традиционната за Нова Зеландия птица киви.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари