Вече можете да заплатите онлайн извеждането на сателит от SpaceX

3
424

Изстрелването на ракета струва около $60 милиона и това е непосилна сума за голям брой неголеми научни проекти. Но сега можете онлайн да си резервирате място за своя сателит, който ще бъде изведен в космоса при едно от следващите изстрелвания на ракета на SpaceX.

Космическата компания на Илън Мъск официално представи своята онлайн услуга за резервиране на места за ракетите Falcon 9. Тази програма стартира миналата година, но сега в уеб сайта на SpaceX се появи страница, където може да бъде разгледан графика на предстоящите изстрелвания и да се запази място за ракетата.

Цената започва от $1 милион за сателит с тегло 200 кг. Всички допълнителни 100 кг добавят към цената още $500 хиляди.

TechCrunch отбеляза, че това е революция за огромен брой неголеми проекти. Резервирането на цяла ракета струва $60 милиона, а за да се освободи малко място до големия сателит се налага да се чака с месеци. Освен това, при извеждането в космоса на много голям и на малък сателит, траекторията на малкия обикновено не е идеалната.

В сайта на SpaceX е възможно да се избере най-близката дата на изстрелване на ракетата. Най-близкият прозорец е през месец юни тази година. Дадена е възможност за избор на вида орбита – слънчево-синхронна, ниска околоземна или полярна. Има и опция за използване на различните адаптери и захранвания, монтирани в ракетата. Предлага се и система за отделяне на вашия сателит от ракетата.Застраховката на сателита става онлайн. Също така, чрез интернет може да се поръча зареждането на сателита с горивото, което използва; има и други услуги.

След въвеждането на заявката, с помощта на кредитна карта може да бъде направена първата вноска от $1000.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари