Вече можете да правите сами екраните си за Huawei Watch Gt

3
1348

Huawei Watch GT бе пуснат на пазар по-рано тази година. Най-забележителното в часовника е, че той не използва Wear OS. Още преди да има проблеми със САЩ, Huawei решава да използва собствена операционна система за умния си часовник. Най-отчетливият недостатък на платформата е, че липсваха добри опции за лице на часовника.

Сега това е поправено. Потребителите могат да създадат екран за часовника си по свой вкус. Прилагането става през новата бета версия на приложението Health. За момента е налично само за потребителите с китайско Huawei ID. В тази тема може да откриете нужните ресурси, за да заобиколите това, както и малко информация на английски.

След като сме направили дизайна, можем да го добавим в DCIM папката на часовника посредством Hi Suite. След това отиваме отново в Health, натискаме на Watch Faces, където има бутон „+“. Натискаме го, избираме “Files” и показваме файла с дизайна, който искаме да приложим.

Във форума на Huawei се намират няколко урока, които обясняват процеса по дизайн и инсталация. Може да ги видите ТУК  (на китайски)

Потребители вече споделят своите дизайни, за да помогнат на хората, които не искат да губят време да си ги направят сами, или не могат да се справят с езика. Някои от тях може да намерите тук (на английски).

В активна разработка е и специално приложение за създаване на дизайн на екрана за Huawei Watch GT. Неговото име е “Dial Master” и то е по-интуитивно. Можем да качваме компоненти, да ги поставяме на желаните позиции, да добавяме допълнителни екстри. Приложението след това ни дава нужния за инсталацията файл. Повече информация може да намерите тук (на китайски).

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Такеши Ковач
Такеши Ковач

Излишни гимнастики. Скоро ще го пусната и в европата. 🙂

Велосипедиста
Велосипедиста

Този часовник, където и да ида да го тествам винаги ми лагва здраво.
Не знам дали просто така си работи или все попадам на прецакани бройки…
А исках да го взема щото не върви с Huawai телефон и часовник на Samsung…

Йоската
Йоската

Явно имаш кофти късмет. Лично аз не съм чувал някой да се оплаква от лаг точно в този модел. При мен пък е обратното за телефона, със галакси съм и въпреки това, няма никакви проблеми. Всичко си работи както трябва, не знам защо си мислиш „че не върви“ 😀