Вече може да изпълнявате няколко Android приложения на Windows 10 – ако имате смартфон Samsung

4
2836

Потребителите на Windows 10, които са инсталирали приложението Your Phone, вече получават възможност да стартират множество приложения за Android на работния си плот, но тази функция ще бъде достъпна единствено за притежателите на смартфони на Samsung в обозримо бъдеще, както стоят нещата и към момента.

Microsoft представи поддръжката на мобилни приложения в десктоп среда от вашия телефон още през септември и обеща, че на по-късен етап ще даде възможност за стартиране на множество мобилни приложения, което според очакванията трябваше да се случи преди края на 2020 г. И сега изглежда компанията спази обещанието си.

Към момента тази опция вече е налична, но на този етап е достъпна само за предварителните тестери на операционната система Windows 10 (част от кръга Insider Preview), а според очакванията няма да отнеме особено много време, преди да стане налична за всички.

Тестерите обаче трябва да използват един от моделите на Samsung, които поддържат тази функционалност (всички модели пуснати през последните 24 месеца) и на този етап изглежда, че потребителите на телефони от други производители няма да могат скоро да се възползват от тази функционалност.

На въпроса за поддръжката за други устройства, Виншу Нат, партньорски директор по управление на програми, свързани с мобилни устройства на Microsoft обясни, че изпълнението на Android приложение от смартфона на компютъра изисква дълбоко ниво на хардуерна и софтуерна интеграция между смартфона и компютъра. Изглежда към момента единствено Samsung са работили в дългосрочно партньорство с Microsoft, за да могат да осигурят тази поддръжка.

Така че, макар това да не изключва, че Microsoft в крайна сметка ще работи с други производители на телефони, за да предостави и на тях тези предимства, очевидно това ще бъде последователен процес, който няма да се случи скоро.

Преди няколко месеца Microsoft заяви, че „проучва нови идеи и начини да помогнем на нашите клиенти“ по отношение на предоставянето на тези функции на телефони, различни от Samsung така че може би трябва да останем с очакването, че това в крайна сметка ще се случи на някакъв етап.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари