Вече не ви трябва акаунт, за да влезете във видео среща в Skype

2
1760

След последния развой на събитията нова услуга доби популярност в онлайн мрежите. Това е Zoom, която позволява на потребителите да влизат в конферентни срещи без даже да имат регистрация в системата – само име е необходимо за логване в системата. Сега същото нещо се опитва да въведе и Microsoft в приложението, просъществувало десетилетие преди Zoom – Skype. За него дебютира функцията Meet Now. Компанията написа пост в Twitter, с който обяви новата услуга.

С Meet Now потребителите-домакини могат да стартират скайп среща в рамките на едва три клика. Не е нужно да имате нито регистрация, нито инсталирана програма. Всичко се случва в уеб браузъра ви, като за момента поддържаните са единствено Google Chrome и Microsoft Edge. Когато стартирате срещата, изпращате линк към нея на хората, с които трябва да се видите, и започвате да общувате. Ако другите имат инсталиран Skype и профил в системата, връзката ще се отвори директно от приложението.

Предложението на Microsoft идва в синхрон с редицата обвинения, отправени към Zoom за неправомерно споделяне на лични данни с други фирми. От компанията увериха, че работят усилено, за да оправят всеки проблем и бъг. От друга страна голям брой потребители бързо свикнаха да работят с новата програма и смяната на софтуера би забавила нормалната им работна динамика. Microsoft и Skype едва ли ще откраднат толкова потребители, колкото би искал софтуерният гигант.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари