Вече са достъпни за широката публика домейните .co

0
23

Основният проблем на най-популярното окончание за домейни .com е, че всички добри адреси са вече заети. Това е така, защото домейните в тази област се купуват на принципа „най-бързият печели”. За тези, които са пропуснали да регистрират желания .com домейн, вече има алтернативен вариант. От тази седмица става общодостъпна регистрацията на домейни в интересната област .co.

Управлението на домейните с окончание .co е поверено на компанията Internet S.A.S. От там съобщиха, че регистрацията на адреси във въпросната област вече е възможно чрез посредници, сред които са GoDaddy.com, Register.com, Network Solutions и други.

От практична гледна точка окончанието .co прилича доста на популярните .com домейни и това дава втори шанс на желаещите да имат хубав адрес в световната мрежа. Друго предимство на окончанието .co е, че то е добре познато, тъй като се използва за домейните на повече от 20 държави. Сред тях са Великобритания със своя .co.uk и Япония с техния .co.jp.

Едни от първите възползвали се от възможността за получаването на домейн в областта .co са хората от микроблогинг платформата Twitter, които си закупиха адреса t.co.

В момента регистраторите предлагат предварителни заявки на домейни в интересната област, а годишната такса за един от тях ще бъде около 30 долара.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за