Виваком ще компенсира клиентите си за вчерашния срив

2
39

Виваком обеща да компенсира своите клиенти за неудобствата, причинени от частичния срив на мрежата на оператора вчера . Преди ден интернет достъпът и фиксираните телефони на някои абонати на компанията работеха нестабилно или с прекъсвания.

Клиентите на телекома ще получат по една седмица безплатен интернет и 50 допълнителни минути към фиксираните си планове, съобщиха от компанията. Компенсацията ще важи както за частни, така и за бизнес клиенти на оператора, пише dnevnik.bg.

За да бъдат компенсирани потребителите, те ще трябва да направят заявка за проблема, които са имали със съответната си услуга. Начините за подаване на заявки ще бъдат публикувани утре, 8 февруари, на сайта на телекома – www.vivacom.bg. Компенсацията ще бъде отразена в сметките им за март или април в зависимост от отчетния период на съответния потребител.

От „Виваком“ казват, че техническата неизправност се е дължала на софтуерен проблем, възникнал около 11.30 часа вследствие на осъвременяване извършвано на MAN мрежата на телекома. Това е предизвикало затруднения в преноса на данни и прекъсване на част от фиксираните и интернет услуги на клиентите.

Аварията затрудни и работата на голям брой банкомати и POS терминали на няколко банки, които използват интернет връзка, осигурена от „Виваком“. Първоначално се предполагаше, че проблемът се дължи на скъсан кабел, но компанията опроверга тази хипотеза.

Работата на мрежата и всичките й функции са били възстановени към 18.30 ч. в понеделник, твърдят от компанията.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари