11.1 C
София

Видео показва как автопилотът на Tesla изпреварва товарен камион

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Автопилотът на Tesla често е критикуван, когато направи грешка или има произшествие, но неговата ежедневна работа остава някак си незабелязана. Но именно тази ежедневна работа облекчава шофирането на хиляди водачи, като самият автопилот извършва маневрите по един съвсем човешки начин. Наскоро в интернет пространството стана популярно видео, показващо по какъв начин автопилотът на автомобилната компания на Илън Мъск изпреварва движещ се товарен автомобил.

Вижда се как електромобилът се държи по същия начин, сякаш се управлява от човек. На няколко пъти излиза наляво от камиона, за да може да има видимост за насрещното движение, и като се отвори свободен прозорец, извършва маневрата. Електрическият автомобил след изпреварването би могъл по-бързо да се върне в дясната страна на шосето, но може би по този начин автопилотът се презастрахова от ускоряване на превозното средство зад него и се връща малко по-късно, за да не го засече.

Едновременно с това генералният директор на Tesla Илън Мъск изпрати имейли до работниците и служителите на компанията, с които съобщи, че търсенето на електромобилите на Tesla е превишило предлагането и ще се наложи да бъдат направени обновявания на поточните линии с цел увеличаване на производството. Заради това компанията за 18 дни спира да произвежда моделите Model S и Model X, за да могат да бъдат извършени необходимите обновявания и настройки.

Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини