Видео с кадри от имението, където е бил сгащен шефът на Megaupload

0
42

На 20 януари десетки представители на новозеландските специални части нахлуха в имението, където живееше шефът на Megaupload. Тогава в медиите изтече информация за това, че Ким Шмиц се е заключил в сигурната стая на имението и е бил изкаран от там насила след като полицаите са отделили 30 минути, за да срежат металната врата. Сега обаче в мрежата изтекоха кадри от самото имение, придружени с детайлна информация за акцията, съобщи Gizmodo.

При атаката срещу Ким Шмиц са използвани бойни хеликоптери, обучени кучета, автоматични оръжия и специална моторна резачка. Вероятно с подобен арсенал са разполагали и войниците, които ликвидираха най-търсения терорист Осама бин Ладен.

Освен шефа на Megaupload, в имението по време на акцията са били три деца – на три, четири години и 15-месечно бебе – няколко филипински бавачки, двама пазачи, личният бодигард на Шмиц и неговата съпруга.

Подробности за акцията е разкрил бодигардът Уейн Темперо. Той е разказал пред медиите, че акцията е започнала в 6:45 часа сутринта. Специалните части нахлули в имението разбивайки вратите в търсене на Ким Шмиц. Попаднали първо на децата и бавачките и след като се уверили, че филипинките нямат бомби продължили нататък.

Цялата история можете да видите в това клипче.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари