Според доклада Clash Report руски дрон DJI Mavic е бил свален в схватка с украински дрон в стил Първата световна война. Кадрите от зашеметяващата въздушна битка, публикувани от Clash Report, включват съобщението: „Руският дрон, обозначен с буквата „Z“, беше свален от украинския дрон“.

От кадрите не става напълно ясно какво се е случило, но внезапната промяна на ъгъла на камерата на украинския дрон би означавала, че той е таранирал руския дрон. След това, което изглежда като сблъсък, се вижда как руският дрон се отдалечава от украинския, или в свободно падане, или в бързо отстъпление.

Доколкото може да се установи, това е вторият случай на въздушен сблъсък между два дрона над Украйна. Украинските и руските въоръжени сили често използват въпросните безпилотни самолети, за да наблюдават неща, които са заснети на видео.

През октомври украински активист и телевизионен водещ на име Серхий Притула засне подобна битка между руски и украински дронове DJI Mavic.

Дуел в стил Първата световна война. Украинският Mavic-дрон, който доставихме на едно от въздушнодесантните подразделения в Донецка област, унищожава руския противник. Невероятно!

Във втория видеоклип изглежда, че украинският дрон се промъква към руския дрон. След това той драматично блъска врага си, поврежда роторите му и предполагаемо го изпраща да падне на земята.

Разбира се, тъй като кадрите свършват там, не можем да бъдем напълно сигурни, че това е така.

Някои потребители на Twitter, изглежда странно, че руските сили биха отделили време да изрисуват разузнавателните дронове с буквата „Z“. Поставят под съмнение кадрите.

Какъвто и да е случаят, може би виждаме нещо, което в бъдеще ще става все по-често и ще еволюира – въздушни битки с дронове. 


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари