Вижте каква е истинската причина за появата на Galaxy Note 10 Lite

6
2860

В претъпканата, слабо осветена сцена на CES 2020, Samsung направи нещо толкова обикновено, че е изключително със своята обикновеност. Най-голямата световна марка телефони показа най-новата си версия на премиерния си смартфон от висок среден клас Galaxy Note 10 Lite. Създаването на по-евтин вариант на флагмана за хиляда долара не е рядкост. Производителите на телефони правят всичко това, за да привлекат вниманието и на купувачи с по-скромни финансови възможности. Уникалното е, че това се случи по-специално с този телефон.

Откакто Samsung стартира своята серия Galaxy Note през 2011 г., компанията ѝ изгради имидж на авангардна серия мобилни устройства, която представяха каймака на мобилните иновации и топ качество, докато линията Galaxy S е по-мейнстрийм насочена – също видяхме и нов Galaxy S10 Lite. Оригиналният първи Galaxy Note изпъкваше със своя голям за времето си 5,3 – инчов екран и стилуса S Pen, с който можехте да навигирате, да рисувате и да пишете върху дисплея. Смятан за твърде голям, смешно голям за времето си, първият Galaxy Note даде поле за изцяло нова категория мобилни устройства – „фаблети“.

Оттогава Samsung подхожда внимателно към фамилията Note, използвайки устройствата, за да експериментираме с извити екрани, различни големи на дисплея, конструкции и разнообразен дизайн. Всъщност ако трябва да сме честни, Samsung рутинно спестява най-мощните си характеристики – най-големите екрани, най-модерните камери и най-големият капацитет на батерията и вътрешното място за съхранение, за годишното си разкриване на новата серия смартфони Galaxy Note, което обикновено се провежда през август.

Защо е нужен Lite модел?

Ето защо импулсът на Samsung да създаде „Lite“ Note напълно променя представите ни за серията – Note 10 Lite е по-евтина версия, с по-стандартни параметри и не чак толкова добра камера. В този модел Samsung също така демократизира най-отчетливата и трайна функция на Note – цифровия стилус.

За разлика от Galaxy Note 10 и Note 10 Plus, Note 10 Lite има толкова различен външен вид и набор от функции и може да бъде наречен напълно нов телефон. Той запазва големия 6,7 – инчов екран, но идва с по-малко впечатляваща резолюция. Той има прави, а не извити страни, жак за слушалки, какъвто липса на Note 10 и различно трио основни камери в нова квадратна конструкция. Единственото нещо, което има общо със своя предшественик, а стилусът е също толкова отзивчив и функционален като този на Note 10 Plus.

Samsung все още не е обявила цената и началото на официалните продажби на модела, но според предварителните анализи устройството ще се продава на по-малко от половината от цената на дребно на Samsung Galaxy Note 10, чиято стартова цена беше 950 долара.

 

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
aaan
aaan

Какво му е IT на месото?
Името остана само малкото, но аватара който се ползва е защитен с авторски права- графиката е на Марсел Пруст https://bg.wikipedia.org/wiki/Марсел_Пруст
https://standarddesigns.co.uk/products/marcel-proust-portrait-poster-print

МъдиУотърс
МъдиУотърс

Само това, че автора е откраднал аватара разбрахме, останалото е „Алцхаймер“ в коментара ви.

aaan
aaan

Този мой коментар беше за друга „ИТ новина“, която учудващо се промени.
За тази става дума: Този бекон, пържено пиле и скариди на растителна основа ще заблудят всеки почитател на…

Гьоргии
Гьоргии

Нещо граматиката в заглавието куца…

Гьоргии
Гьоргии

Преди да добавят „появата“

Нот
Нот

Нот 9 е на приблизително същата цена с 10 Лайт. Екрана е по-малък (6,4 ср. 6,7) и не e толкова издължен по вертикалата (20:9 ср.18,5). Извит е ,но без ноч. Камерите са с по-светлосилна оптика(1,5/2,4 срещу 1,7 и 1,7 ср.2,2),но пък му липсва ултра широкоъгълната на Лайта. Нот 9 е с 4К60 ,USB3.1 и стерео говорители ,срещу 4К30 , USB2.0 ,но и 500mA по-голяма батерия.