Вижте какво премахна Microsoft в новата актуализация на Windows 10

4
4181

Windows 10 се обновява непрекъснато от Microsoft, но в годината има по два големи ъпдейта, които си заслужава да бъдат отразени от потребителите, дори да не се вълнуват особено от всяка промяна или нововъведение в операционната система. С последният голям ъпдейт на операционната система, Windows 10 May 2020, Microsoft изглежда сега са премахнали някои елементи от системата, с които е добре да се запознаете, за да не останете изненадани, когато системата ви се актуализира и не можете да намерите някои функции, които доскоро сте използвали.

С големите промени и отделянето на гласовия дигитален асистент с изкуствен интелект Cortana в отделно приложение в последната актуализация на Windows 10, дигиталният асистент също губи част от възможностите, които някои потребители харесваха, като например „пускането на музика и интеграция със свързан дом и други интеграции извън еко системата на Microsoft“.

Всичко това е част от метаморфозата на Cortana като асистент за производителност в работата, както вече разбрахме, което в даден момент във времето, може да наложи и промяна на името да познатия ни асистент, ако слуховете и предварителната информация, които се разпространяват, се окажат достоверни.

Друга напълно премахната функция е Windows To Go, която позволяваше на потребителите да инсталират операционната система на USB флашка и да я използват директно от там, като преносима система, на всеки хардуерно съвместим компютър.

И накрая, приложенията за мобилна комуникация и съобщения са напълно премахнати от Windows 10, но все още се поддържат от производителите на устройствата и могат да станат предварителна част от инсталацията на Windows, когато закупувате устройство, което се предоставя с хардуерна поддръжка на клетъчни мобилни мрежи. Възможността ще се предлага единствено за по-съвременни и тествано хардуерно съвместими устройства, което очевидно и последващ ход на Microsoft след изоставянето на Windows 10 Mobile.

Прекратяване на поддръжката

Що се отнася до функциите, които все още присъстват в Windows 10, но Microsoft престава да надгражда и разработва, те включват динамични дискове, които ще бъдат заменени от Storage Spaces в бъдещата версия на операционната система. Същото така се прекратява поддръжката и на Device Framework на Microsoft. И накрая, старата версия на собствения уеб браузър Microsoft Edge, която не използва енджина Chromium, също вече няма да се поддържа и надгражда, като очевидно компанията насочва целия си капитал и ресурс в новата, далеч по-добре приета от обществеността версия на Microsoft Edge, базирана на Chromium, която дори вече предлага поддръжка на някои от популярните разширения характерни за други популярни браузъри, които го използват – като самия Chrome разработван от Google например.

5 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари