Вижте какво ще се случи с IoT през 2019-а

6
1134
Според прогнозите, „умните устройства“ ще навлизат все повече в ежедневието ни, а дългоочакваното въвеждане на 5G обещава да промени драстично света на IoT

От промяна на начина, по който ще бъдат управлявани градовете, до трансформирането на цели индустрии, 2019 ще бъде годината, в която „интернет на нещата“ ще доминира повече от всякога.

През следващата година IoT ще има все по-голяма роля не само за крайните потребители, но и ще навлиза в редица бизнес сектори, смятат експертите от DataArt. В тази връзка се очаква да станем свидетели на следните тенденции:

 По-голяма независимост от облака

През 2019-та година IoT пазарът ще се променя, тъй като устройствата ще увеличават своята производителност, постигайки изключително бърза обработка на данни и съвместимост с AI. Това ще намали обема на пренос на данни и зависимостта от облака и ще осигури по-голяма гъвкавост за бизнеса, прогнозират от DataArt. Edge технологиите ще навлизат значително в индустрии, за които бързината е ключов фактор и които изискват сложен анализ на данните в реално време, например – производствения сектор, обществената сигурност и охрана.

Подобрена сигурност

Според прогнозите, ключова стъпка към трансформацията на IoT индустрията ще бъде повишената конкуренция и борбата за разработване на най-интелигентните и най-сигурните решения. Експертите ще се съсредоточат върху справянето с основните проблеми и уязвимости в областта на сигурността,  които досега не са намирали устойчиво решение.

Големите играчи ще доминират

Ще станем свидетели на засилена конкуренция от водещи компании като AWS, Microsoft и Google. Тези големи играчи ще придобият солидна част от пазара и ще продължат да ръководят тенденциите в индустрията. Макар че ще са в сериозна битка за пазарен дял, през следващата година се очаква малките играчи да се фокусират върху нишови пазари в сферата на интернет на нещата, за да оцелеят.

 „Умните“ устройства ще намират място във все повече индустрии

Според прогнозите на DataArt, през следващата година ще има сериозно навлизане на интелигентните устройства в широк кръг от области и IoT ще оказва силно влияние на сектори като автомобилостроенето, транспорта, здравеопазването, туризма и производствените решения.

 Автомобилният сектор ще бъде силно повлиян от IoT

Автомобилната индустрия ще продължи активно да прилага технологиите, базирани на интернет на нещата, което ще позволи на превозните средства безпроблемно да събират данни и да комуникират с интелигентни градски услуги и дори с други превозни средства. В резултат на това, автомобилната индустрия ще се насочи към бизнес модели, базирани на данни. Производителите на оригинално оборудване (OEM) ще инвестират значителни суми в иновативни решения, които да анализират и обработват тези данни.

5G ще стимулира развитието на IoT

Една от най-очакваните технологии в индустрията, мрежата 5G, ще даде огромен тласък на IoT, допринасяйки за по-взаимосвързан свят, което ще стимулира по-нататъшното развитие на сектора. Ще бъде възможно управлението и анализите на данни да се случват почти в реално време на места, където скоростта на трафика е от решаващо значение. Това, от своя страна, ще доведе до повишаване на приходите и производителността.

Прогнозите са изготвени от международна консултантска компания DataArt, която проектира, разработва и поддържа индивидуални софтуерни решения

Прогнозният доклад на DataArt се изготвя в края на всяка година и цели да очертае технологичните тенденции, свързани с различни сфери, базирайки се на опита на компанията и задълбочените познания на нейните експерти в сектори като IoT, туризма, търговията, телекомуникациите, финансовата индустрия, здравеопазването, медиите, хазарт и гейминг и др.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
FreedomcybertrollКоментарИ един мармотDESTROY 5G Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
DESTROY 5G
DESTROY 5G

5G е опасна радиация, която ще навреди изключително много на човешкото здраве!

И един мармот
И един мармот

..си увива главата в станиол.

Коментар
Коментар

Не виждам нищо позитивно в тази новина.. 5Г, 6Г – все тая, като устройствата идват необезопасени а потребителите нямат знания да ги настройват.
Сигурност в интернет – звучи нереално, в предвид всекидневното оповестено изтичане на данни и още няколко пъти по толкова, което не е засечено или скрито.
От друга страна, чрез тях навлизаме в тотален биг брадър, щем-нещем ..и ще си плащаме а голямата печалба обират големите.
Колкото до автоматизирането на икономика, като нашата (която работи 60 % на ишлеме и 30% добив т.е. все дейности без добавена стойност) е нерентабилно.

Freedom
Freedom

Аз пък се надявам „Големите играчи“ да не доминират чак толкова след време. Възлагам големи надежди на технологии като, IPFS, Blockchain, Radixdlt… особено с Blockchain и Radixdlt които са dlt-та Iot-четата ще буустнат много бързо. А в тази статия нито думичка за тези неща.

cybertroll
cybertroll

Блокчейна е азиатска пропаганда, която е насочена срещу развитите икономики и техните високи технологии. Това е един „вирус“, от който няма полза – Shift – Del и дотам…. блокчейн, млокчейн. Истината е в корпорацийте бъкани с кинти, които плащат космически заплати, за да вършиш маймунска работа и да си бараш оная работа по цял ден. Кво сте тръгнали да „копаете“ по 20 цента на ден и после да вдигате врява до небесата, колко било модерно. Айде у лево!

Freedom
Freedom

Вярваш ли си? Порасни човече! Знаеш че не ти приляга да зи толкова тъп и ограничен. А може би си правиш гаргара кой знае 🤨😂😂