Вижте как ракетата Falcon 9 на SpaceX излита и каца от камера на борда

1
614

На 30 август беше извършено изстрелване на Falcon 9, в рамките на мисията SAOCOM 1B. На корпуса на ракетата беше прикачена камера, която да заснеме както тръгването на ракетата, така и кацането на Земята след това.

Ако някога сте се чудили какво представлява процеса от тази гледна точка, сега може да видите

До един момент не беше възможно човечеството да пусне и прибере подобна ракета, а сега можем да го гледаме в YouTube. Интересен факт е, че заради тази мисия SpaceX за първи път извършва пускане до полярната орбита от източния бряг на САЩ.

Изстрелването се случи от нос Канаверал, а кацането беше в Зона за приземяване 1. Тази мисия отбелязва първото използване на южния полярен коридор за стигане до орбита от нос Канаверал, от 1969 година насам . Оригиналната дата и място за излитане бяха отложени. Първоначалните планове бяха за пускане през януари, 2020 година от Военновъздушната база Ванденберг в Калифорния.

Разбира се, кадрите са значително забързани. Реалният процес отнема много, много повече от тези малко над 2 минути.

Що се отнася до товара на ракетата, там имаше SAOCOM 1B сателит на аржентинската Национална комисия за космически дейности. Това е вторият от два SAOCOM 1 серията сателити, с които CONAE ще наблюдава Земята. Наблюденията ще служат за предпазване на околната среда и за предаване на информация и снимки към спешните служби.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари