Вижте колко добре танцуват роботите на Boston Dynamics

7
979

Boston Dynamics публикува много интересен видеоклип. Това е новогодишен поздрав във вид на танц, в който участват всички роботи на компанията. Изглежда че тези роботи танцуват по-добре от всички нас.

Всичко започва с двата човекоподобни робота Atlas, като в началото в кадъра се вижда само единият. Малко по-късно към тях се присъединява роботът куче Spot, а след това на дансинга излиза и  Handle. Роботите танцуват туист под звуците на песента Do You Love Me от 1962 година на групата Contours.

Едва ли може да се измисли по-подходящо музикално произведение за този номер. Това е трудно да се опише с думи и е по-добре да се види клипа:

Ходещи роботи има от няколко десетки години, но едва през последното десетилетие тяхното развитие се ускори и започна производството на малки партиди двукраки и четирикраки роботи. Последно време хардуерът и алгоритмите на ходещите роботи се развиват изключително бързо и това се забелязва от всички. Само преди няколко години – през 2015-та, когато имаше най-различни състезания на DARPA за човекоподобни роботи, тези машини изпитваха затруднения дори при поддържането на баланс на едно място и при бавното ходене.

Boston Dynamics се счита за лидер в областта на ходещите роботи и обича да демонстрира техните възможности по най-необичайни начин. Този път компанията представи новогодишен клип, в който са показани съвместните танци на няколко робота. Зрелището е потресаващо.

5 5 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари