Вижте най-новия шпионски самолет на американския флот

3
29

Американският флот се оборудва с чисто нов шпионски самолет. Това е MQ-4C Triton. Машината е творение на Northrop Grumman и може да извършва морско разузнаване и подслушване. Самолетът е безпилотен и се управлява дистанционно, съобщи Gizmodo.

Основната задача на роботизираната машина ще бъден да подава информация за разположението на вражеските сили, да докладва за нанесените щети, да шпионира над ключови пристанища и да осъществява логистична поддръжка при военните мисии, осъществявани от военноморския флот.

Машината прилича на по-стария RQ-4 Global Hawk и е със значителни размери. Големината на Triton от крило до крило е цели 40 метра. Модерният шпионски самолет може да осъществява изключително продължителни полети. За една мисия той може да прелети разстояние, равно на пет обиколки на Земята.

Основната новост при MQ-4C Triton е супермодерната радарна система, която покрива напълно 360 градуса и няма равна на себе си сред останалите дистанционно управлявани шпионски самолети. Мощните сензори ще позволят на американския флот да изпълнява задачите си по-ефективно и прецизно.

Както можете да видите сами от долната снимка, Triton няма прозорци и е боядисан в такива цветове, че да е неоткриваем с просто око. Формата му е странна, но дизайнът е проектиран така, че да позволи изпълняването на мисиите да става максимално ефективно.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари