fbpx
3.2 C
София

Вижте 10-те най-изтегляни мобилни приложения и игри в света

Най-четени

Компанията Apptopia публикува своя списък с най-изтегляните мобилни игри и приложения за шеста поредна година. В тази статия можете да откриете най-добрите приложения, и игри от предходните 12 месеца за iOS и Android.

Игрите и приложенията с най-голям брой изтегляния през годината се съставят от специализираната фирма за анализи Apptopia всяка година. Подробна информация за най-популярните приложения по категории можем да намерим от многобройните списъци с „топ 10“.

10-те най-изтегляни приложения през 2022 година

За да състави тази класация, Apptopia преброи броя на изтеглянията между 1 януари и 20 декември 2022 година за iOS и Android. Китайският пазар е изключение, като се вземат предвид само данните за iOS.

Изтеглянето трябва да бъде направено от отделен потребител, за да бъде отчетено. В резултат на това приложение, което е било деинсталирано и впоследствие отново инсталирано, няма да бъде взето предвид. Освен това изтеглянията на едни и същи приложения няма да бъдат отчетени повече от веднъж, ако същата информация за вход се използва на нов смартфон.

Със впечатляващите 672 милиона нови изтегляния през 2022 година TikTok е най-изтегляното приложение в световен мащаб. Нищо ново в това, че приложението на Bytedance оглавяваше класацията през последните три поредни години. CapCut, друго приложение на компанията, се издигна до четвъртото място в списъка. Неговите 357 милиона изтегляния се дължат на факта, че то се използва за създаване на видеоклипове, които впоследствие се публикуват в TikTok.

Meta, която поставя три от своите услуги в класацията (Instagram, на второ място с 548 млн. потребители, WhatsApp, на трето място с 424 млн. потребители, и Facebook, на осмо място с 298 млн. потребители), е другият голям победител в тази глобална класация. Три конкурентни приложения се открояват: Snapchat – на пето място с 330 млн. потребители, Telegram – на шесто място с 310 млн. потребители и Spotify, който е на десето място с 238 млн. потребители.

10-те най-изтегляни игри през 2022 година

Със своите 304 милиона изтегляния, класиката Subway Surfers заема първото място. Не е зле за игра, която току-що отпразнува своя десети рожден ден. Stumble Guys, мултиплейърна игра, която е отбелязала 254 милиона изтегляния през 2022 година, се нарежда след нея, на второто място. След това се нареждат Roblox, Candy Crush Saga и Race Master 3D.

В Apptopia са налични и други топ 10, като например най-добрите приложения за пазаруване в света през 2022 година. На първо място е SHEIN, плътно следван от Meesho и Shoppe. Едва на четвърто място в списъка е Amazon. За първи път в историята на тази класация наблюдаваме липсата на Wish.

Не би трябвало да е изненада, че Google Maps, която има 113 милиона изтегляния, е класирана на първо място сред приложенията за пътуване и навагиация. Следват Uber със своите 107 млн. изтегляния, Booking.com с 80 млн., и Airbnb с 52 млн. изтегляния .

Разликата тази година е, че TikTok официално беше разглеждан като приложение за забавление, а не като приложение за социални мрежи, измествайки Netflix като най-популярното приложение за забавление в света. По-голямата част от приложенията в тази категория се повтарят от предходната година, въпреки скромните промени в броя и подредбата.

Пазара на приложения през 2023 година?

Трудно е да се предвиди точно кои приложения ще бъдат най-популярни през тази година, тъй като технологиите и пазарът на приложения непрекъснато се развиват. Въпреки това има някои тенденции и настоящи популярни приложения, които могат да ни дадат представа какво да очакваме.

Една от тенденциите, която вероятно ще се запази, е ръстът на приложенията за социални медии и съобщения. Платформи като Facebook, Instagram и WhatsApp вече са създали голяма потребителска база и непрекъснато актуализират и подобряват своите функции. Можем да очакваме, че тези приложения ще продължат да бъдат популярни и през 2023 година с добавянето на нови функции и интеграции, които да ги направят още по-ангажиращи за потребителите.

Друга тенденция, която вероятно ще се запази, е нарастващата популярност на мобилните игри. С пускането на нови технологии като 5G и по-бързите процесори, мобилните игри стават все по-усъвършенствани и завладяващи. Това вероятно ще доведе до увеличаване на популярността на мобилните игри през тази година.

Приложенията за здраве и фитнес също ще бъдат популярни през тази година. С продължаващото фокусиране върху здравето и благосъстоянието приложенията, които помагат на потребителите да проследяват напредъка си във фитнеса и да правят по-здравословен избор на начин на живот, вероятно ще бъдат много търсени.

В областта на бизнеса ще нараства търсенето на приложения за продуктивност и сътрудничество, които помагат на екипите да работят ефективно заедно, дори когато не са на едно и също място. Тези приложения могат да включват инструменти за видеоконференции, управление на проекти и споделяне на документи.

В развлекателната индустрия услугите за стрийминг ще продължат да бъдат популярни. Услуги като Netflix, Disney+ и Amazon Prime Video ще привличат все повече потребители, тъй като продължават да създават оригинално съдържание и да придобиват права върху популярни телевизионни предавания и филми.

В заключение, трудно е да се предвиди точно кои приложения ще бъдат най-популярни през 2023 година, но е вероятно приложенията за социални медии и съобщения, мобилните игри, приложенията за здраве и фитнес, приложенията за продуктивност и съвместна работа, както и стрийминг услугите да продължат да бъдат популярни сред потребителите. Пазарът на приложения се променя непрекъснато, но като следим тези тенденции, можем да добием представа какво да очакваме през тази година.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини