fbpx
13.9 C
София

Вижте 5 от най-странните джаджи обявени на CES 2020

Дали тези претенденти ще направят живота ни по-лесен? Кратък обзор на изминалия през Януари tech expo.

Най-четени

Животът е трудно изпитание за духа, волята и тялото. Мисля, че това е неоспорим факт. За мнозина в някои краища на света дори може да се счете и за жив кошмар. Проблемите и предизвикателства дебнат от всеки ъгъл. Съответно, всяка проява на иновативния ум води до някакви решения, но с примерите по-долу трябва да призная, че не съм твърде убеден в това. 

Долуизброените 5 джаджи бяха представени на техническото изложение CES 2020 през януари. Оставям на вас да решите дали имат потенциала да отнемат част от товара на плещите ви.

1. Julia smart cooking system

Ако можеше и да бели щеше да достигне върха на кухненските роботи, споделят Wired. Тази система е способна да меси, кълца, притегля, бърка, смесва, готви и задушава храна. На всичко отгоре, ако сте способни да добавяте вода и препарат за миене – тя ще може да се измие сама. Julia притежава интелигентен дисплей заедно с гласови команди. Наред с това има специална опция, която предлага рецепти и нужните за тях продукти. Само с едно кликване можете да си ги поръчате онлайн. 

2. Suunto 7

Животът на батерията на часовниците Wear OS никога не е била една от силните им страни. Но Suunto пристига с нов спортен режим за своя широко използван чип Snapdragon 3100. Резултатът? 48-часов живот на батерията при редовна употреба – дяволски впечатляващ за Wear OS – и 12 часа при непрекъснато GPS актуализиране.

Със сигурност, това изглежда незначително до 120-те часа, които ще получите от Suunto 9 в GPS режим, но тъй като това е същински смарт часовник, вие получавате достъп до Google Play, Assistant и приложения на трети страни, заедно с проследяване на сърдечния ритъм, 70 спортни режими и офлайн карти. За да го притежавате обаче трябва да се разделите с нетолкова скромната сума от £429.

3. Netatmo Smart Door Lock

Фактът, че Netatmo обяви интелигентна брава за врати, която работи с….ключове не е толкова глупаво, колкото изглежда на пръв поглед. NFC ключовете могат да се използват за множество врати в множество имоти (стига да имате от умните брави) и могат да бъдат деактивирани ако ги загубите. Членовете на семейството, чистачите и Airbnb гости могат да получат дигитални ключове, до чиито достъп се осъществява чрез линк и приложение. Така на свой ред могат да използват телефона си за да си отключат. Това технологично чудо се очаква да излезе в края на 2020г. 

4. Умни котешки тоалетни

Невероятно но факт – не една, а няколко интелигентни джаджи, които ще се грижат за анализирането котешките отпадъци бяха обявени на тазгодишния CES. Caremitou от NovandSat идентифицира, претегля и диаграмира температурата на вашата писанка, докато си върши работата. След това използва приложение, за да изпрати ph резултатите от урината на котето до вашия ветеринар, заедно с останалите данни. 

Забавното е, че компанията се гордее с цялата тази технология тъй като е вградена в кутия за отпадъци, която си “удвоява качествата и като декоративен предмет за дома”. Ексцентрично, полезно или абсурдно? Вие сте на ход.

5. KEEP Labs

 

Какво би бил CES ако няма поне малко драма? След като CES награди KEEP, компания за канабис, с награда за иновация, KEEP реши да не излага своите стоки в CES. Не за друго ами защото беше забранено да се използва думата “канабис” навсякъде в шоурума, което всъщност отразява същината на продукта. 

Що се отнася до основната функция на KEEP, тези от вас, които са предположили, че става въпрос за съхранение на марихуана са познали. Най-важната опция на устройството е да поддържа марихуаната свежа на “сигурно място”. То използва биометрични данни за удостоверяване, което позволява на потребителя да заключи и отключи KEEP устройството с едно докосване на пръста си или поглед. Освен това прилича на безобиден smart speaker, така че никой няма да допусне какво му е истинското предназначение. А и дори да се досетят, при опит за достъп веднага ще получите известие чрез приложението на KEEP. 

 


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

ИЗТОЧНИКWired
Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини