Виж коя социална мрежа е най-опасна

4
1933

През 2017 г. британски учени са провели уникално проучване, определящо коя от петте най-популярни социални мрежи (YouTube, Twitter, Facebook, Snapchat и Instagram) е най-опасната.

Според резултатите от проекта StatusOfMind, в който са взели участие над 1500 потребители на възраст от 14 до 24 години, YouTube е най-опасната платформа за психологическото здраве на човека. „Среброто“ получава Twitter, а „бронзът“ – Facebook. Почетното място обаче остава за Snapchat.

В същото време, резултатите показват, че Instagram най-често причинява раздразнение и депресия на потребителите. Освен това, точно този сайт често се превръща в площ за психически тормоз в интернет.

Имайте предвид, че в рамките на StatusOfMind, потребителите са отговаряли на въпроси на социолози, преди това провели анализи на различни ситуации, в които социалните мрежи биха могли по някакъв начин да повлияят върху самочувствието на потребителите.

Експертите отбелязват, че за „безопасно“ се считат само 2 часа, прекарани в социалните мрежи – след това, потребителите потопени в интернет губят връзка с реалността. Също така, хората започват да сравняват себе си с останалите, които по тяхното мнение са по-успешни, което оказва отрицателно въздействие върху самочувствието им.

Вие имате ли наблюдения от социалните мрежи, които ползвате дали оказват раздразнително въздействие върху вас и ако да, молим да ги споделите и да обясните, кое точно предизвиква раздразнителността Ви?!


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари