Визионерът Рик Вера пристига за форума на Хюлет Пакард Ентърпрайз управлявана от Селектиум

Конференцията „Интелигентни ИТ решения. Посока: Изкуствен интелект“ се очаква да събере над 250 мениджъри от всички сектори

Най-четени

Световноизвестният визионер и автор на бестселъра „Мениджърите след утрешния ден“ (“Managers the Day After Tomorrow: Connect to Many, Engage Individuals”) Рик Вера ще открие годишната конференция на Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, „Интелигентни ИТ решения. Посока: Изкуствен интелект“.

Събитието, което ще се проведе на 23 октомври в София Тех Парк, се очаква да събере над 250 висши мениджъри от частния и публичния сектор, предприемачи, технологични иноватори и консултанти, представители на НПО и медиите.

Входът е безплатен, като се изисква регистрация на сайта: .

Тази година фокусът на конференцията ще бъде върху бъдещето на технологиите в контекста на изкуствения интелект, Интернет на нещата и големите данни.

Лектори от HPE, SAS, Veeam, Red Hat, A1 и други ще разкажат как отговарят на предизвикателствата на новите технологии и ще споделят примери на успешни практики при внедряването им

Програмата включва панелни дискусии и паралелни технически сесии, по време на които участниците ще сблъскат мнения и ще представят иновативни идеи.

„Ще говорим за това, което се случва не само в технологичния свят, но което касае цялото общество. Много е важно технологиите да улесняват начина, по който живеем. Затова ще споделим и как такива решения помагат на различни идеални цели: в медицината, в околната среда и в борбата с трафика на хора“, сподели Ираван Хира, генерален директор на Хюлет Пакард Ентърпрайз управлявана от Селектиум.

Според данните на PwC1 през 2030 г. приносът на изкуствения интелект към световната икономика ще възлиза на 15,7 трилиона долара. 6,6 трилиона долара ще дойдат от увеличената производителност благодарение на AI, а 9,1 трилиона долара – от ефекта върху крайните потребители

Според анализаторите, фактът, че изкуственият интелект е все още в начална фаза на развитие може да бъде само от полза за възникващите пазари и да им даде възможност да изпреварят развитите икономики. Или, с други думи, стартъпите, които се създават днес, е напълно вероятно да са пазарни лидери след 10 години. Най-много от навлизането на изкуствения интелект ще спечели Китай, при която се очаква 26% ръст на БВП до 2030 г.

Данните показват, че в близките години изкуственият интелект ще има най-голяма възможност за развитие в здравеопазването, автомобилната индустрия и финансовите услуги.

Здравеопазване

Според анализаторите основните направления, в които AI може да се развива в областта на здравеопазването са: разпознаването на вариации в данните на пациентите и сравняване с данни на други пациенти; ранното разпознаване на потенциални пандемии и ограничаване на разпространението на вируси и имиджовата диагностика. Основните проблеми, които трябва да се преодолеят в този сектор, са защитата на личните данни и чувствителната информация.

Автомобилна индустрия

Трите направления от автомобилната индустрия, в които изкуственият интелект има най-голям потенциал за развитие са: автономното управление при споделено пътуване, полуавтономното управление (чрез асистенти на шофьора) и мониторинг и предиктивна поддръжка и сервиз. Според експертите, обаче, все още е необходимо да се работи по отношение на безопасността, особено при извънредни метеорологични ситуации.

Финансови услуги

При финансовите услуги изкуственият интелект намира приложение в персонализираното финансово планиране, разпознаването на измами и случаи на пране на пари и автоматизацията на процесите, включително на клиентските операции. Проблемите, които трябва да са преодолеят, са свързани основно с доверието на потребителите.

„Смятам, че през следващите десет години компаниите ще оцелеят само ако използват технологии като големи данни и изкуствен интелект. Онези, които не го направят, нямат шанс“, коментира иноваторът и водещ лектор в конференцията „Интелигентни ИТ решения. Посока: Изкуствен интелект“ Рик Вера.

Kaldata.com е медиен партньор на събитието

2 КОМЕНТАРА

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Последни новини

Tesla временно се отказа да приема биткойни и това срина курса на основната криптовалута

В началото на годината Илън Мъск неведнъж положително се изказа по отношение на различните криптовалути, като наскоро неговата автомобилна...

Абонирай се!

Безплатен абонамент за най-интересните новини от деня.

Подобни новини

2
0
Какво мислите? Добавете коментар.x
()
x