Виртуалната реалност дава възможност да се озовем в света на Салвадор Дали

0
186

Виртуалната реалност, която през последните години става все по-популярна, може да се използва не само за развлечения и игри, но и в света на изкуството. Музеят на Салвадор Дали във Флорида предлага на всички посетители буквално да се озоват в света на картината „Археологически спомен за „Ангела“ на Миле“, създадена от великия испански художник.

 

Триизмерният виртуален свят е създаден от агенция Goodby Silverstein & Partners, а нейните художници внимателно са изследвали знаменитото платно и са създали VR до най-малките подробности. В проекта са участвали художници и аниматори на Disney, които преди това съвместно с музея създадоха анимационния филм Destino. Получил се е един великолепен виртуален 3D проект, в света на който всеки желаещ може да се озове чрез виртуалния шлем Oculus Rift.

Посетителите на музея от 23-ти януари до 12-ти юни тази година ще могат да направят виртуална обиколка в този свят на испанския сюрреалист и да огледат пустинния пейзаж и двете скулптури от всички възможни гледни точки.

 

За всички, които не могат да посетят музея е подготвен специален 3D видеоклип, който може да се гледа и с Google Cardboard, показващ запис на една разходка в този интересен виртуален свят. Това е един оригинален начин за ново възприемане на голямото изкуство с помощта на съвременните технологии.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за