fbpx
20.8 C
София

Виртуална земя в метавселената се продава за $5 милиона: най-голямата сделка в историята

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

В рамките на новосъздаденото партньорство между компаниите TCG World и Curzio Research ще бъде осъществена мащабна продажба на виртуална земя.

Curzio Research възнамеряват да осъществят най-голямата подобна сделка в историята. Компанията възнамерява да закупи 19 обекта на виртуална недвижима собственост в метавселената на разработчика TCG World, като общата цена на покупките е в размер на $5 милиона. Интересно, че за да затвори сделката, компанията трябва да привлече още $4 милиона.

Най-големите и важни клиенти на Curzio Research ще получат възможност да се срещнат с инвеститорите, да присъстват на организираните виртуални конференции, да слушат различните подкасти и да създават отделни общности. Официалният старт на TCG World бе обявен за месец септември тази година.

Да напомним, че засега най-голямата сделка във всички метавселени е покупката на участък от недвижима собственост в  The Sandbox. В края на 2021-ва година компанията Republic Realm заплати за тази виртуална недвижима собственост немалките $4,3 милиона.

Друга по-известна сделка от подобен тип бе закупуването на виртуална яхта „само“ за $650 хиляди. В края на миналата година Компанията Republic Realm успя да продаде виртуална яхта в рамките на NFT аукцион, проведен на търговската площадка OpenSea. Яхтата носи името The Metaflower Super Mega Yach и по време на аукциона бе закупена за 146 цифрови монети Ethereum.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини