От доста време в съвременните смартфони и таблети с операционната система Android е вграден гласовият помощник Google Assistant, който може да управлява музиката, да търси в интернет, да стартира програми, да звъни и други, като по този начин опростява използването на мобилното устройство. Вече от няколко години Google Assistant се извиква с командата „OК Google“.

С последното обновяване на Google Assistant, което вече може да бъде изтеглено от магазина Google Play, командата за извикване на помощника е друга. Сега към виртуалния асистент можете да се обърнете с фразата „Хей, Google“ (Hey Google).

Фразата „OК Google“ във виртуалния помощник Google Assistant не е променяна от години и се харесва на всички, Не е ясно защо интернет гигантът реши да я смени. Навярно защото по същия начин се извиква помощникът Siri на Apple.

Донякъде може да се каже, че новата фраза е добавена, понеже ако искате гласовият помощник да използва едната или другата фраза като команда, е необходимо при началната настройка, тези фрази да се произнесат няколко пъти, за да се състави модел на гласа и виртуалният помощник да реагира само на него. Новата функционалност вече е достъпна за всички потребители с Android и iOS мобилни устройства.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари