От доста време в съвременните смартфони и таблети с операционната система Android е вграден гласовият помощник Google Assistant, който може да управлява музиката, да търси в интернет, да стартира програми, да звъни и други, като по този начин опростява използването на мобилното устройство. Вече от няколко години Google Assistant се извиква с командата „OК Google“.

С последното обновяване на Google Assistant, което вече може да бъде изтеглено от магазина Google Play, командата за извикване на помощника е друга. Сега към виртуалния асистент можете да се обърнете с фразата „Хей, Google“ (Hey Google).

Фразата „OК Google“ във виртуалния помощник Google Assistant не е променяна от години и се харесва на всички, Не е ясно защо интернет гигантът реши да я смени. Навярно защото по същия начин се извиква помощникът Siri на Apple.

Донякъде може да се каже, че новата фраза е добавена, понеже ако искате гласовият помощник да използва едната или другата фраза като команда, е необходимо при началната настройка, тези фрази да се произнесат няколко пъти, за да се състави модел на гласа и виртуалният помощник да реагира само на него. Новата функционалност вече е достъпна за всички потребители с Android и iOS мобилни устройства.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
КапиталистПенчу Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Пенчу
Пенчу

Защо трябва да ползвам гласов асистент, примерно да ми покаже времето, когато мога да го видя много по-бързо?

Капиталист
Капиталист

Ако готвиш, ако караш кола, ако се събуждаш и те мързи.

Капиталист
Капиталист

Той ти отговаря, може и да не ти го показва, плюс, че това не е само за телефона. Виж Гугъл Хоум и други подобни.