Специалистите на антивирусната компания MalwareHunterTeam съобщиха за появата на опасния рансъмуер StalinScreamer илиStalinLocker. Руснаците наричат компютърния вирус просто „Сталин“.

Основната опасност е, че рансъмуерът унищожава информацията от всички дискове, включително и себе си. Работата на вируса не е сложна. След като попадне в компютърната система StalinLocker моментално блокира всички Windows процеси. Едновременно с това на потребителя се показва изображението на генералния секретар на СССР Йосиф Сталин, на фона на химна на Съветския Съюз.

Дотук нищо особено. Но ако потребителят не въведе кода, който трябва да бъде закупен от хакерите, информацията от неговия компютър се унищожава. Кодът на вируса не е сложен. За да се спре неговото действие е необходимо да се изчисли разликата между дена на заразяването на компютъра и деня на подписването на договора за създаването на СССР (1922.12.30). А потребителят има само 10 минути за да въведе правилния код. Ако се направи рестарт, времето за реагиране значително се намалява.

Вирусът „Сталин“ се открива бързо и лесно от почти всички антивирусни програми. С едно изключение: Windows Defender не го открива. Явно това е заложено в кода на StalinLocker и той срива операционната система.

19
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
9 Коментари
10 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
15 Автори на коментарите
the professorДоктораСпасете децата от руските лапиFuck Fuck the USAКольо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Nik
Nik
32132
32132

Комодо знайш ли как пък ще го пусне Сталинчо в компа…точно ами никога!

the professor
the professor

това „комоцио“ не може да се нарече антивирусна… освен че пита постоянно за неща за които не би трябвало, въобще не засича такива каквито би трябвало…

Методи Дамянов
Методи Дамянов

Вирусът гейсащ е изключително вреден за човечеството!

Techhead
Techhead

Всичкото зло на планетата идва от Русия.

Azhen
Azhen

Изчезни от българските земи бе Хасан ли си , Ахмед ли си !

Свободен пазар
Свободен пазар

Значи, ако не се кланя на Сталин е турчин, така ли? Съветски чуждопоклонници, по преклоненеито си към окупатора помощи не се различавате от американофилите! НИКОГА НЯМА ДА СНЛВЕН ГЛАВА ПРЕД БОЛШЕВИШКАТА ДИКТАТУРА, ИЗБИЛА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ ПО НАЙ-МЪЧИТЕЛЕН НАЧИН!!!

Azhen
Azhen

Тъпако малоумен нали осъзнаваш че ако не бяха тази Русия СЕГА БЪЛГАРИЯ НЯМАШЕ ДА Я ИМА БЕ ! Мама ти проста нещастна която те е израла на тоя свят ! Скапан долен еничар , лесно се забравя историята докато не се повтори а тя винаги се повтаря.

Свободен пазар
Свободен пазар

Това какво общо има със Сталин и СССР? Откачалко скапана, стотици хиляди са избити в рамките на няколко десетилетия, повече отколкото в последните 100 години от турското робство. Скапан комунистически еничар. Путин затрива Русия със същите темпове, нас ни смазаха като държава от 1944-та. Чети Стамболов, нещастен антибългарски суветсли изрод. Още няколко години и великите сили щяха да освободят България, войната на имперска Русия се случва заради народа им, а не скапаната и по това време разгромена нещастна държава.

mmmm
mmmm

Има много заблудено хора като теб Azhen на този свят, жал ми е за вас, искрено ви съчувствам…

Fuck Fuck the USA
Fuck Fuck the USA

Не думай. Ти откъде си сигурен бе Волене. Историята не търпи условно наклонение, ако, ако. Ако не беше България и Русия можеше да я няма, или поне в този вид. Тая опорка не се ли изтърка вече.

Палустиниец
Палустиниец

Нали и ти си от там ?
Но защо криеш от познатите си че си завираш пръстите в дупето ?
То че е срамно, срамно е… обаче бъди истински джендър-траверс – признай си…
Обаче това, което правиш с краставиците вече е извратено.

Дякон Левски
Дякон Левски

Абсолютно вярно

pix3l
pix3l

Ся, сталин да го Духа и толкова… 😀

Дякон Левски
Дякон Левски

Криваците на Путлерчок какво друго да измислят, освен крив вирус.

Методи Дамянов
Методи Дамянов

Американците превръщат целия свят с изключение тяхната страна в бойно поле, когато единственото, което им влиза в работата, е тяхната страна.

Кольо
Кольо

Аз съм само с дефендъра и нямам Сталин. Де да го имах подръка, ама истинския, не вируса.

Спасете децата от руските лапи
Спасете децата от руските лапи

Русия е неконкурентна икономика, 17-та по сила в света с БВП колкото на Холандия. Какво очаквате освен кибер атаки и пропаганда. Методите на СССР са още тук. Целият свят върви напред технологично, културно и обществено, Русия ни връща в 20-ти век. Но стига ни тая награда, ние сме в клуба на най-богатите и най-силните, ЕС и САЩ ще смажат тази нагла напаст. Русия ще се сгромоляса като икономика до няколко години, светът се променя, а тя не. Изостанала е колкото беше изостанал по времето на Кримската война.

Доктора
Доктора

Сигурен съм, че всяка нощ сънуваш Путин. Пий ги тея хапчета и се успокой. Викаш да слушаме американската пропаганда, защото е по-добра от руската? Те са много добри и мили, дето затриха десетки държави. Четиричленно семейство тежи тон и половина, а в някои щати имат над 70 пола. В същото време в Африка умират от глад. Това ли е културния и цивилизационен напредък? Нека децата да мислят за България, а не за САЩ и Русия!