Вирус иска откуп, за да се махне

15
6

Ако трябва да сме точни става въпрос за троянски кон. Наречен Troj/Ransom-A, вирусът поразява компютъра на жертвата и след това иска откуп от $10.99 да бъдат платени чрез услугата на Western Union SwiftPay.

Troj/Ransom-A заразява машини под Windows и се крие скрива между системните файлове и процеси. Вирусът показва порнографски снимки и няколко съобщения, които показват, че е активен. Част от съобщеният приканват за плащане на $10.99 долара откуп, който да бъде платен на виновника за създаването на троянеца, като срещу това компютъра ще бъде отключен и вирусът – деинсталиран.

Писателят на вируса твърди чрез съобщенията, че само точно плащане от $10.99 ще предизвика отключване на системата. Освен това, вирусът твърди, че ще изтрие файлове и ще ги копира в скрита папка в системата. Само чрез кода за отключване троянеца ще възстанови файловете. От Sophos съобщават също, че използването на познатата комбинация Ctrl+Alt+Del за да се открие и елиминира процеса на троянеца не върши работа. Вместо това троянеца се скрива от потребителя, разпростирайки се върху няколко процеса, за да избегне командата Kill.

В дръзко съобщение престъпникът зад този троянски кон е сложил и email адрес за тези потребители, които са платили „таксата“, но не са успели да отключат вируса с получения код на превода. Това повдига предположения, че методът на отключване на вируса чрез плащане през Western Union дефакто не работи автоматично. Кодът, който е обещан вероятно е истинския ключ за вируса, но това за момента са само предположения. Говорител на Western Union заяви, че отдела за сигурност на компанията ще разследва ситуацията и ще подпомогне по всякакъв начин действията на властите, разследващи произшествието.

Източник: inet.blog.bg

15
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
15 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
7 Автори на коментарите
jivkojjzLoBimitakas-NeO-CoMMeRCiAl Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
jivkojj
jivkojj

Cool! Добър бизнэс.

zLoBi
zLoBi

и после хакерите били бедни 🙂
😮

mitakas
mitakas

ДА ДА ДВА!
УТРЕ ЩЕ ГИ ДАМ

-NeO-
-NeO-

Има лек за вируса!Стар и изпитан 🙂 Формат Ц:
Абе този вирус наистина си го бива безспорно но дано не ми идва на главата 🙂

CoMMeRCiAl
CoMMeRCiAl

Къде да платя? :clap: :clap: :clap:

haidukpikaso
haidukpikaso

Е ти като си мангизлия ще платиш,а ние дето нямаме какво ще правим:sobbing:

CoMMeRCiAl
CoMMeRCiAl

Хаха , да не съм луд, един преинстал докато съм в WC-то и съм готов, тоя за к’ви пари ми говори за к’во чудо…

Ghostface Killah
Ghostface Killah

Някои хора не преиснталират ей така решавам и хайде. Ползват компютрите си за хиляди неща а не като доминиращите тук през седмица защото си нямат работа или при най-малкия проблем.

cyberzorro
cyberzorro

Ми тези които имат пари да закопуват backup software и при такъв проблем формат и после restore backup.да не се подават на рекет

Ghostface Killah
Ghostface Killah

Като вируса повреди бакъпа да те питам тогава :B)