Президентът на Руската федерация съобщи някои подробности за космическата програма на Русия. Илън Мъск няма да е единственият, който ще проектира и създава ракети за полет до Марс.

Във втората част на филма „ПУТИН“ на Андрей Кондрашов руският президент Путин обявява плановете на Русия да изстреля мисия до Марс още през 2019 година. На първия етап ще се използва безпилотен космически апарат. След това са планирани полети с екипаж.

Възнамеряваме първоначално да осъществим безпилотна мисия, а след това и пилотирана – за изследване на далечния космос, както и лунна програма. След това ще се заемем с изследването на Марс„.

Главният конкурент на Русия в колонизирането на Марс е компанията SpaceX на милиардера Илън Мъск. Неотдавна Мъск официално заяви, че ще осъществи първия безпилотен полет до Марс през 2022 година. Пилотираният полет до Марс SpaceX е планирал за 2024 година. Ако руският план за изследване на космоса се осъществи в планираните срокове, то има шанс, първите заселници на Марс да бъдат руснаци, а не астронавтите на американската компания.

На фона на тази космическа програма, изявлението на Доналд Тръмп за създаването на космически войски, изглежда в по-друга светлина.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
8 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
Fuck the USAШишоНиколайFAVRbluewater Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

Защо путин се захваща и обвързва кретащата си икономика да се съревновава по тема в която са изостанали с десетилетия след като е ясно: състезанието ще бъде загубено. Дори няма да се състои.
Мъск, милиардер с 1 или 2 милиарда в джоба, е и ще остане на светлинни години пред империята на злото, иначе така богата (на празни приказки и хвалби, на заплахи към цивилизования свят). Мъск го доказва всеки ден. За какво са му тези пропаганди на дребничкия володя, вирнал е носле но кой знае колко по-висок не е станал, пак ще се срамува през 2020г., пак…

и аз съм виновен
и аз съм виновен

Доста тролски коментар. Русия е държавата която е най силна в ракетостроеннето (питай твоите хора с какво излитаха досега). Второ неможеш да сравняваш сумите нужни на САЩ и Русия за подобна програма има голяма разлика в стандарта и заплащането. А за Мъск … да видим на думи наистина е добър.

bluewater
bluewater

За един вожд е важно да оправдае харченето на пари. Лично на мен по ми допада идеята на късия: „да стигнем до Марс“, отколкото на блонди: „Ще заличим еди коя си държава с нашето ядрено оръжие“

Шишо
Шишо

абе ватер, как ще стигне до марс? на кон ли?

Шишо
Шишо

Бе кви 2 милярда? Аз нямам толкова та Мъск дето фалира в калдата 750 пъти досега. от нас тримата само Путин има повече- 2 де ама с 0 отзад и след неделята дабъл. с толкова пари що да не си мечтае за едно кръгче около марс що да не с голфа на Мъск. тия неговите голфи само нападат други държавИ или направо си падат преди да са литналИ. Ха ма има пари човека нека си мечтае.

FAVR
FAVR

може ли линк с официални данни за кретащата икономика на русия? щото отдавна всички западни медии пишат че русия е излязла от рецесия и е в икономически подем даже миналата година и повишиха кредитния рейтинг… та ми е интересно откъде нашенскките тролове черпят информация

Шишо
Шишо

Линк ли фаро? ето ти го. пиши legatum prosperity index 2017. Скивай България на 51 и Русия на 101. Оппа не е ли на 50 места след нас дет сме много бедни изостанали келяви а? не е ли на 2 пъти повече места след нас. Абе питай боко че растем с 3%% и сме на 51 а те с колко растат че са на 101 место? и нали са много богати. стига бе батка стегни се малко а?

Николай
Николай

Наистина ли си толкова тъп, или само се правиш!? Добави коментар

Fuck the USA
Fuck the USA

Иванушка глупака, пак не си е пил хапчетата и веднага му пролича! И името на Путин се пише с главна буква, говедо! Освен, че си тъп трол, си и неграмотен! Изяж се от мъка и злоба!