Властите в Шри Ланка блокираха всички социални мрежи и месинджъри

22
1234

Общо седем експлозии избухнаха и почерниха Великден в Шри Ланка. Властите временно блокираха социалните мрежи и месинджърите, за да не допуснат разпространяването на фалшива информация.

Тази сутрин, по време на Великденската литургия в няколко църкви и хотели на Шри Ланка избухнаха общо осем взрива. Според предварителните данни, загинали са 185 души, Още 500 са ранените.

Засега нито една терористична организация не е поела отговорността за взривовете. Според предварително представените версии, това биха могли да бъдат представителите на радикалното мюсюлманско обединение National Thowheeth Jama’ath (NTJ). Според публикуваната от медиите информация, 10 дни преди взривовете полицията на Шри Ланка е получила предупреждение, че се готви покушение срещу католическата църква на страната.

Сега, по нареждане на властите, жителите на тази държава временно нямат възможност да се логнат във WhatsApp, Viber, Facebook и Twitter. Това е необходимо, за да не се допусне разпространяването на фалшива и невярна информация.

Първоначално са се задействали седем взривни устройства. Малко по-късно осми взрив разтърси столицата на Шри Ланка Коломбо. Той е бил извършен от атентатор самоубиец. Министерството на отбраната въведе за неопределено време полицейски час. Редица държави предложиха помощта си. Папа Франциск осъди атаките в края на великденското си послание. Вицепремиерът Екатерина Захариева е изпратила съболезнователна телеграма до колегата си от Шри Ланка Тилак Марапана.

22
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
15 Отговори на коментарите
12 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
15 Автори на коментарите
благочестив християнинКока колахахахаpppbore_perniko Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

Ох, добре, че е Екатерина Захариева да ни отсрами. Много им е помогнала с тая телеграма.

Петър
Петър

Социалните медии са били блокирани, за да не бъдат предупредени посетителите на църквите, в които предстои атентат.

баба пена
баба пена

Още ли вярвате в „добрият господ“?
Хайде вярващите да кажат – къде е сега вашият господ, и защо допуска мюслитата да ви трепят?

Йоан3:16
Йоан3:16

Бабо, Добрият Господ си е там, проблемът е, че има и зъл дявол. Между Бог и дявола се води война, това са жертви на войната, може да са загинали тук, но в „новото небе и новата земя“ ще имат големи награди, водят се мъченици. Колко го вярваш и колко не е друга тема, имай предвид че някой хора не вярват, че земяъа е кръгла, но това не променя формата на земята, другото, съвсем приятелски, с оглед на ненормалните събития и писаното в Библията, книгата Октровение, краят е близо. Съветвам те да се покаеш пред Исус, инак не ми се мисли… Виж още »

Глупав народ, български...
Глупав народ, български...

За сметка на това, тъпотията си има пропорции. Безкрайни са, вярно. Но ги има. Ей го – Йоан 3:16 се опитва да изпълни тъпото пространство с мисли…

благочестив християнин
благочестив християнин

Йоане, аз вярвам в Исус. А той учи да възлюбиш ближния си повече, отколкото обичаш себе си. Затова съм готов да рискувам своето място в „новото небе и новата земя“, за да осигуря там място за теб, братко мой! Кажи кога и къде можем да се срещнем, за да ти осигуря мъченическа смърт и вечно блаженство в рая? С превелико нежелание ще ти натроша ръцете и краката, ще ти извадя очите, ще ти разпоря корема и ще го напълня със слама и ако още дишаш – ще ти налея разтопено олово в устата. Сърцето ми ще се къса от мъка,… Виж още »

Баба пена
Баба пена

Животът е един, и той е тук на земята.
Като умреш – просто изчезваш. И няма нищо. Нямя ад, няма рай, няма прераждане или задгробен живот. Умираш и точка.
Някой спомня ли си къде е бил преди да умре? Е, точно там ще отиде и след като умре – в нищото.
Религиите са световно зло – измислени са за контрол на масите. Няма религия, която не е наложена със сила!!!! Историите за ад и рай са измислени за да може разни попове имами или както там се водят да имат власт и пари.

Баба пена
Баба пена

Йоанка, то в библията пише много простотии. Не знам на какви наркотици са били тия дето са я писали.
Било имало пророчесва – защо не разтълкуват пророчествата преди да са се случили, а винаги ги разтълкуват след това?

Искам Йоанка да ми обясниш сленото:

Нали господ е изпратил единственият си син Исус на земята, за да изстрада греховете на човеците като умре мъченически на кръста?
Къде отива после господ, и защо според християнството Исус става техен господ, след като господ би трябвало да е баща на Исус?
Това даже поп не е успял да ми го обясни логично. Искам да попитам и сектант.

Йоан3:16
Йоан3:16

Благочестив християнин, много злоба и малко разбиране, за съжаление. Мъченичеството не ти е ясно, библията не ти е ясна, Бог не ти е ясен, по-добре се покай, понеже е писано ,че за всяка една дума ще трябва да отговаряме пред Бога. Бабо Пенке, според библията, Бог има три лица – Бог Отец, Бог Синът – Исус Христос, Бог Святия Дух. Това са три личности, със свои мисли, желания и т.н. Бог Отец изпраща синът Исус на земята, след което Той бива убит според пророчествата от Стария Завет и възкръсва.40 дни след възкресението Той се възнася на небето и застава отдясно… Виж още »

баба пена
баба пена

Като умра, ако има господ ще поговорим. Ама вероятността това да се случи е нулева, щото няма никакъв господ. Аз лично не вярвам. В даден момент може и да съм вярвал, ама вашият господ не е повярвал в мен. А това трябва да е взаимно. Не знаех, че господ са трима. А алах къде е в тая схема? Кой е правоверен и кой кривоверен – християните, католиците, мюсюлманите, будистите, шиити, сунити и т.н. – кой? Нали според всички господ бил един? Ся се оказа, че били трима… Не знаех това. Лекувайте се бе, хора. За разлика от религиите – медицината… Виж още »

хахаха
хахаха

Разбираш ли, Йоанка: вашият (нашият) господ с нищо не доказва, че го има и че му пука за „миряните“. То не бяха атентати, то не беше чудо… хиляди избити… и кво е обяснението на вярващите фанаици? Господ ги бил подлагал на изпитание, ама умрелите щели да отида в рая…. ХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХА смях.

Йоан3:16
Йоан3:16

Момчета, ще се видим на Големия Съд, ама тогава няма да може да се направи нищо, предупредени сте, или се покайвате и вярвате или ще горите цяла вечност. Бабо, интересен човек си, въпросите ти също ги бива, ако искаш да коментираме, пиши един мейл.

хахаха
хахаха

Ще го видим тоя съд….. ама го бавят нещо. Нали 2000-та щеше да е? После го отожиха за 2012-а, после мисля че трябваше да е 2016-а…. после щеше да е 2018-а…..
Е па ако ти си съдията ще се покаем. Нема ядове.

благочестив християнин
благочестив християнин

У мен няма злоба, братко Йоане

благочестив християнин
благочестив християнин

У мен няма злоба, братко Йоане! От цялото си сърце ти желая всичко най-добро! Но просвети мен, неукия: Мъчениците, дали живота си за христовата вяра, отиват ли в рая, или не? Ако отиват и ти истински вярваш в това, поради що не желаеш да станеш мъченик и да отидеш в рая? Както и да го увърташ, има само един отговор: щом не си готов да понесеш превелики страдания и да дадеш живота си за Исус, значи ти не вярваш истински в него! Следователно си фарисей и лицемер, който на Страшния съд ще бъде захвърлен во веки веков във външната тъмнина,… Виж още »

bore_perniko
bore_perniko

Самоубийте се с тия религиозни глупости. Вярвайте в извънземни, те поне може да съществуват.

хахаха
хахаха

Абе, извънземни 100% съществуват. Със сигурност ни гледат сеира от някъде 🙂 поне тия, които са ни създали де. Ама пък са достатъчно умни, та стоят на разстояние. Току виж ако вземат да дойдат – прихванали от човешката простотия. Чудно ми е, ако утре кацнат на земята, и кажат – „ние ви създадохме“, кво ще правят религиозните фанатици? Възможно е да се опитат да убедят как от парче кал се прави човек, а после от ребро – жена. Оф, ама и аз сега ще предизвикам антидискриминаторите и джендърите. Ама то нали… ако вярват в библията, как беше – „Бог създаде… Виж още »

Истината в очите
Истината в очите

глупави мисюлмани, атеист съм и вие бъдете атеисти не вярвайте в измислени богове и сектантски организации моля докато има религии това ще ни сполетява

Koko6ka
Koko6ka

За Telegram на Дуров нещо казва ли се? Блокирали ли са го?

Коментатор
Коментатор

Абе я по-добре кажете за Easter Worshippers. Какво ще да е това – някакъв нов вид поклонници ли са или пък е нещо друго? Да не се окаже накрая, че са християни.

https://twitter.com/HillaryClinton/status/1120013694073810944

Кока кола
Кока кола

“Празнуващоте Великден” значи. Християните в света празнуват Великден на различни дати. Тази целеше католическия и на други Великден, защото се случи в тяхната неделя.

ppp
ppp

А телефонните линии?! Или те се следят, колкото в БГ..