Правителството на Папуа Нова Гвинея възнамерява да блокира Facebook за един месец, за да прецени влиянието на социалната мрежа върху държавата.

Според министерството на комуникациите и информационните технологии, блокирането на Facebook ще помогне на властите да разберат, кои акаунти са фалшиви.

Министърът на комуникациите Сам Базил (Sam Basil) заяви, че временното спиране на Facebook ще даде възможност на аналитиците да направят подробно изследване, в което ще анализират вредите и ползите от най-голямата социална мрежа.

През този месец ние ще съберем всички необходими данни за идентифициране на потребителите, скрити зад фалшиви акаунти и публикуващи порнографски материали. Ще открием и потребителите, които нарочно публикуват фалшива и заблуждаваща информация. Всичко това ще бъде внимателно филтрирано и премахнато„.

По този начин правителството на Папуа Нова Гвинея ще осигури спазването на закона за киберпрестъпността, който влезе в сила през 2016 година. Министерството на комуникациите и информационните технологии възнамерява да изучи и взаимодействието на другите държави с Facebook, както и влиянието на социалната мрежа върху чуждите интернет потребители.

Различните експерти считат това решение за абсурдно. Първо, подобни случаи досега не е имало, а и същите изследвания могат да се направят без спирането на Facebook. Подчертава се, че населението на Папуа Нова Гвинея е 8 милиона, от които само 10% имат достъп до интернет.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Папуа Нова Гвинея да блокира facebook е същото както Македония да блокира twitter или Грузия да блокира reddit. Nobody cares.