Американската агенция по храните и лекарствата издаде официално предупреждение към гражданите да не купуват „млада кръв“ в опит да укрепят организма си. Да, макар да ви звучи налудничаво, очевидно достатъчно хора са намерили това за добра идея – нещо, което беше реален сюжет на епизод от „Семейство Симпсън“ – че правителството е трябвало да се намеси.

Според Агенцията, „здравни заведения в няколко държави“ вливат кръвна плазма от млади донори във вените на желаещи. Те твърдят, че вливането може да лекува състояния, вариращи от стареене до Паркинсонова болест, множествена склероза, Алцхаймер и др. Някои дори са продавали тези кръвни инфузии за стотици и хиляди долари.

В изявлението си Агенцията твърди, че има „значителни опасения за общественото здраве“ заради популяризирането на инфузии с „млади“ кръвни клетки. Смяната на плазмата идва със сериозни рискове, включително алергична реакция, претоварване на кръвообращението, остра травма на крайниците и инфекциозно заболяване.

Докато трансфузиите на плазма могат да бъдат животоспасяващи, „няма убедителни клинични доказателства“, че вливането на „млада“ кръв, в частност, е полезно. Така както винаги, в живота няма преки пътища – вместо да търсят рецепта за подмладяване, хората чисто и просто трябва да положат малко повече усилия, за да живеят здравословно, както и да приемат факта, че всички ние остаряваме.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
3 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
Oceanic815alloc(init,512) alloc(originalcall0,2048) label(reMasterYodaЗахари Стоянов ви го каза, ама не го слушахтеШакарон Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Капиталистите са вампири.

Захари Стоянов ви го каза, ама не го слушахте
Захари Стоянов ви го каза, ама не го слушахте

Кажи го на всички комунистически вождове и хората от Политбюро, които ги гледаха, храниха и обгрижваха по начин, който им гарантираше много по-голяма средна продължителност на живот от народите, които поробиха под болшевишкия си марксистки ботуш!

MasterYoda
MasterYoda

Вече сме 2019 година, стига си писал дивотии за преди половин век!
И ако мислиш, че сегашните не се глезят десеторно повече с нашите пари, значи си пълен дебил!

SHMAIZERA
SHMAIZERA

подобните статии късат синджира….

Шакарон
Шакарон

„Вливането на младежка кръв е безсмислено и опасно, предупреждават учени“ , YOU DON’T SAY (NICOLAS CAGE MEME), какво ви наведе на таз мисъл?

alloc(init,512) alloc(originalcall0,2048) label(re
alloc(init,512) alloc(originalcall0,2048) label(re

IT новина???

Oceanic815
Oceanic815

мда, пак уцелиха рубриката.