Влиянието на мобилните технологии върху онлайн залозите

4
454

Живеем във време, в което технологиите се развиват със скоростни темпове, променяйки изцяло начините, по които комуникираме, работим, търсим информация и се забавляваме. И по които залагаме, защото вече е възможно не просто да го правим от комфорта на своя дом, а дори от собствения си диван, държейки мобилния си телефон. Точно така – вече дори не е задължително да имаме компютър пред себе си, което същевременно ни позволява да направим залог от автобуса, парка или плажа, стига да имаме достъп до интернет.

Всичко това се дължи на напредъка на мобилните технологии, които ни позволиха да носим малки компютри в джобовете си. Букмейкърите се адаптираха бързо към ситуацията, осигуряващи ни възможността да заложим на дадено спортно събитие от мобилно устройство. И ако някои от тях са се погрижили да изготвят мобилна версия на сайтовете си, за да бъде потребителят максимално улеснен и доволен, то други дори инвестираха средства в създаването на собствени приложения.

В този ред на мисли, ако сте клиенти на Уинбет, например, бихте могли да използвате тяхната Winbet мобилна версия за iOS, ако сте почитатели на тази операционна система. Както и за потребителите на Android, букмейкърът се е погрижил да създаде максимално оптимизирано изживяване с мобилни устройства, което ще ви позволи безпроблемно да направите своите залози със смартфон или таблет.

Иначе казано, ако сте собственик на онлайн букмейкър, а не разполагате с мобилна версия на своя сайт или приложение, то това би отблъснало огромен брой потенциални клиенти от вашата платформа. В този случай дори не говорим за “лукс”, когато става дума за адаптацията към мобилни устройства, а за абсолютна необходимост.

За безспорното развитие на залозите с мобилни устройства свидетелстват и цифрите. Приходите от залози, направени с мобилни устройства за 2018 година, се равняват на впечатляващите 45.2 милиарда евро.

Каква част от хората предпочитат мобилните устройства, за да залагат онлайн? Трудно е да се предостави конкретна цифра, но според материал на изданието Tech Arrival от месец юли 2019 година, цели 72% от играчите предпочитат именно този начин на осъществяване на залог. Дори и цифрата да не е напълно акуратна, то най-вероятно тя ви помага да добиете по-ясна представа за важността и напредъка на мобилните залози.

За това спомагат и действията на самите букмейкъри. Те не само улесниха достъпа от мобилни устройства до своите платформи, осигурявайки адекватни мобилни версии и приложения, но вече ни позволяват също толкова лесно да осъществяваме и финансови операции от смартфон и таблет. Независимо дали залагате от компютър или мобилно устройство, вие можете да използвате и един и същи акаунт, което допълнително улеснява достъпа ви до системата. Някои букмейкъри дори позволяват използването на пръстов отпечатък за вход към приложенията им, което ви спестява още повече време. А времето може да бъде наистина ценно, когато бързате да направите залог в последния момент.

Има съвсем конкретна причина, защо букмейкърите дори предпочитат вие да залагате, използвайки мобилни устройства. Статистиката показва, че хората отделят повече от парите си, когато залагат по подобен начин. И го правят по-често. Разбира се, основната причина за това е фактът, че носейки своя смартфон със себе си, вие можете да направите залог отвсякъде и по всяко време, стига да разполагате с интернет връзка и налични средства в акаунта си. Именно поради това, залагащите с мобилни устройства следва да имат дори по-висока самодисциплина, сравнено с останалите. Изкушаващо е да знаеш, че можеш да направиш залог във всеки един момент. Ако не действаш разсъдливо обаче, рискуваш да претърпиш непредвидени финансови загуби.

Освен повишения риск за дори по-значителни финансови загуби от обикновено, експертите отчитат и друг недостатък на мобилните залози, а именно – по-висок риск по отношение на сигурността. Поради това се препоръчва да вярвате на сигурни и надеждни приложения от познати брандове, ако смятате да извършвате парични операции върху техните платформи.

В заключение можем да кажем, че мобилните устройства ще заемат все по-голяма част от пазара на онлайн букмейкърите в бъдеще. Всичко това се препокрива и с тенденцията хората да прекарват все по-малко време пред лаптопи и настолни компютри, сравнено с техните смартфони и таблети. Нашият съвет е да спазвате максимално силна самодисциплина, ако сте избрали именно този начин за правене на залози. Голямото удобство води и до желание за още повече активност, което обаче не винаги води до позитивен финансов баланс.

Платено съобщение

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Той
Той

Като реферат от някой осмокласник, изтеглен от интернет: 98% клишета и 2% заучени фрази…

Зоро
Зоро

„оптимизирано изживяване с мобилни устройства“…
Ех, как се кълчи езика, за да имитира английския маниер на изразаване. Преди, думата „изживяване“ се използваше за приключения и пътувания. А днес – за гледане на екранче с резмер една педя.

пипи
пипи

Липсва само „платена статия“

Умерен Ретроград
Умерен Ретроград

не липсва – пише си.
Но пак си е гнусна.