Водещ директор на Adobe постъпва на работа в Apple

1
32

Кевин Линч – Главен технологичен директор на Adobe и отдавнашен защитник на технологията Flash – напуска компанията си, за да се присъедини към екипа на Apple. Ако сте запознати с отношенията между Adobe и Apple (особено във връзка с Flash), то със сигурност сте се учудили от това странно стечение на събитията. Линч коментира само, че възнамерява да „преследва други възможности“.

Adobe уточниха, че няма да търсят заместник на Линч. Вместо това с ръководството на отдела просто по-усилено от преди ще се заеме Главният изпълнителен директор на софтуерната компания Шантану Нарайен. Към ръководния екип на бизнес отдела ще се присъедини Брайън Ламкин, който ще осъществява изследвания в тази и други компании и ще се занимава с корпоративното развитие.

В Apple Линч ще изпълнява длъжността вицепрезидент по технологиите. На този пост ще бъде пряко отговорен на Боб Мансфийлд – старши вицепрезидент по технологиите. В новата си компания Линч ще влезе на по-ниска позиция, но пък ще му възлагат доста отговорни задачи свързани с координирането на хардуерните и софтуерните екипи в Apple.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари