Водещ изпълнителен директор напусна Yahoo

0
24

Джъстин Сомайни – Главният изпълнителен директор на отдела по Информационна сигурност в Yahoo – е напуснал компанията, твърдят запознати. Причината за напускането не е ясна, но анонимните източници допускат, че може да е свързана с атакуването на наскоро обявената услуга Yahoo Mail от страна на хакери. Същият инцидент предизвика вълна от спам идваща от компрометирани имейл акаунти – проблем, с който компанията се справи по-бавно от очакваното.

Ако действително това е причината, то от това следва, че същата или поне подобна съдба очаква и Старши вицепрезидента на отдела по Връзки Шаши Сет, както и няколко други изпълнителни директора пряко занимаващи се с подобни проблеми. На този етап обаче не е ясно дали Сет, за чието предполагаемо напускане се говори месеци наред, ще поеме част от вината за атакуваните имейли.

Възможно е обаче причината за напускането на Сомайни да е съвсем различна. Някои анализатори посочват, че Главният изпълнителен директор Мариса Майър е възприела стратегия, която налага промени сред най-висшите рангове служители в компанията. Част от тези промени се реализират именно като освобождаване на конкретни висши служители. Сомайни със сигурност не е първият.

Директорът се присъедини към екипа на Yahoo през 2011 година. Преди това той изпълняваше същата длъжност, само че в Symantec.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари