Време е Илън Мъск да обясни клеветите си за педофилия

4
1460

Започна съдебният процес срещу милиардера Илън Мъск за клеветене и обвинения в педофилия.

Шефът на Tesla и SpaceX сега трябва да защити позицията си в съда в Лос Анджелис и да се изправи срещу британския специалист по гмуркане, когото той обвини, че е педофил.

Върн Унсърт бе сред екипа, който получи координация за спасяването на 12 момчета, хванати в капан в наводнена пещера в Тайланд през 2018 г.

Г-н Мъск във вече изтрита публикация в Twitter на фона на възхищението сред аудиторията на смелата операция, която спаси и извади децата невредими, описа г-н Унсърт като „този педо (pedo guy)“.

Предприемачът не посочи доказателства в подкрепа на коментара си. В момента срещу него се води дело за клевета.

Адвокатите, представляващи г-н Унсърт, определиха изказванията на Илън Мъск в Twitter като „мерзки и неверни“. Британският водолаз търси наказателна отговорност и компенсация от страна на милиардера.

Изпратете имейл до репортер

Избухването на Мъск миналата година изглежда се оказва в отговор на редица коментари, отправени от г-н Унсърт в интервю за CNN, в което той критикува решението на г-н Мъск да изпрати специално построената мини подводница в пещерата Tham Luang в провинция Чианг Рай, за да помогне за спасяването усилия. Според него, не само че подводницата му нямаше как да помогне за спасителната операция, а дори навреди.

Но има ли значение кой е помогнал?

Г-н Унсърт определи Илън Мъск като PR каскадьор, който търси да извлече своята слава от всяко нещо, дори от такъв нещастен случай.

В Туитър Илън Мъск написа „Съжалявам, педо, наистина си го просеше.“

На въпроса относно въпросите на други потребители в Twitter в коментарите под публикацията на Илън Мъск, той отговори „залагайте на долар с автограф, че е истина“. По-късно, публикацията му беше изтрита.

Това своеволие на Мъск струваше цели 4% спад в цената на акциите на Tesla, като след това Илън поднесе извинения.

„Неговите действия срещу мен не оправдават моите действия срещу него“, пише той, обяснявайки, че коментарите му са „изречени гневно, след като г-н Ънсуърт е казал няколко неистини и ме обиди, че си търся популярност на човешкото страдание, изпращайки мини подводницата в спасителната акция като знак на доброта.

Цената на акциите на Tesla беше възстановена

Г-н Мъск обаче продължи да раздухва скандала, след като се свърза с репортера на Buzzfeed Райън Мак.

„Спрете да защитавате изнасилвачите на деца“, пише г-н Мъск на репортера. Изглежда не е очаквал, че действията му ще бъдат забелязани.

Според предварителните оценки, ако Илън Мъск бъде признат за виновен за клевета, това може да му струва стотици хиляди долари.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
111
111

What is грумркане precious?

ллл
ллл

Този мъск е някакъв страшен паляк и тези дето му се възхищават заслужават да бъдат прецакани от него

Dave
Dave

Вие жендерите много се засегнахте пъх бе…

пипи
пипи

Абе не че Мъск е цвете, ама такива златотърсачи верно са педита.