6.7 C
София

Всеки десети британец вече е кандидат изобретател

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Икономическата криза във Великобритания, която се отрази много зле на страната през 2010 г. и следващите години, доведе до това, че все повече британци са се заинтересували от откривателство и изобретения.

Както съобщава BBC News, позовавайки се на данните от проучване сред 2000 жители на Острова, всеки десети възрастен британец през последната една година или е подал собствено предложение за изобретение в патентното ведомство на страната, или планира да го направи.

Една трета от участниците в проучването са посочили, че се опитват да измислят различни иновации, с цел да спестят пари. Освен това повечето от британците, които се интересуват от изобретения, са започнали и да четат повече научни книги.

Любопитно е, че манията по изобретенията в Обединеното кралство вече е обхванала и децата. Така например, 5% от участниците в допитването между 11 и 18 години са заявили, че или планират да патентоват свое изобретение, или вече са направили това.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини