Евросъюзът утвърди какво да бъде развитието на възобновяемата енергия. Решено бе към 2030 година възобновяемата енергетика да осигурява 32% от необходимата енергия.

Важен нов момент е, че на всички жители на Европейския съюз се гарантира и се дава правото да произвеждат, да се запасяват и да продават електрическа енергия. Решението има за цел да разруши монопола на големите енергийни компании.

Асоциацията на производителите на оборудване за слънчеви електроцентрали SolarPower Europe определиха решението като „голяма победа“. Това е съвсем логично, понеже всички жители на Евросъюза ще имат законната възможност да генерират, акумулират и продават електроенергия.

Green Tech Media призова за по-подробно вглеждане. След оставката на правителството на Испания, дискусията помръдна от мъртвата точка по този и по други въпроси. Предишните власти на тази страна бяха против индивидуалното генериране на електрическа енергия и за приемането на подобно споразумение не можеше да става дума.

За разлика от различните правителства, бизнесът е готов да тръгне по този път. В началото на месец юни, големите инвеститори в тази област, контролиращи около $26 милиарда капитал, призоваха държавите от G7 спешно да предприемат мерки за отказване от използването на въглища в енергетиката. Обещани бяха щедри инвестиции за постигането на тази цел.

Абонирай се
Извести ме за
guest
12 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари