fbpx
11.8 C
София

Всеки новопостроен дом в Обединеното кралство трябва да има гигабитов интернет достъп

Най-четени

Разпространението на работата от вкъщи превърна високоскоростния интернет в необходимост за все повече хора. В някои страни законодателите изглежда се съобразяват с тази нова реалност. 

В Обединеното кралство има нов закон за разширяване на гигабитовата връзка.

Около 98% от всички нови жилища, построени там, трябва да включват такъв интернет достъп. Законът бе приет ден след Коледа. В сила влезе и закон, който позволява на наемателите да си осигурят тази връзка, ако наемодателите не искат.

Строителите са задължени да инсталират инфраструктурата по време на строителството.

Единственото изключение в закона е, ако необходимите разходи за свързване надвишават 2000 паунда на жилище. Едва около два процента от новите жилища могат да надхвърлят тази граница. В този случай обаче, строителите все пак трябва да включат следващата най-добра възможност. Дори и в тези случаи законът изисква инсталирането на гигабитови канали, камери и крайни точки.

За да може в бъдеще гигабитовият интернет да достигне до тези домове.

Преди другия нов закон, наемателите трябваше да минават през наемодателите, когато искаха гигабитов интернет. Според доставчиците обаче около 40% от исканията остават без отговор от наемодателите. Вече, ако отговор не се получи до 35 дни, доставчикът може да се обърне към съда, за да получи разрешение.

По оценки на правителството гигабитовият достъп е достигнал до над 72% от територията на Обединеното кралство.

През 2019 година покритието е било 6%. Въпреки това около 12 процента от новите жилища, появяващи се ежегодно, нямат гигабитов достъп при построяването си.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини