Според последното проучване на Counterpoint всеки трети потребител на смартфон възнамерява да намали заделения си бюджет с 20% при следващата покупка на подобно устройство. Кризата COVID-19 повлия сериозно на икономическите дейности на всички големи страни. Тъй като броят на случаите с коронавирус в световен мащаб надхвърли 8 милиона през юни 2020 г., а броят на новопотвърдените случаи продължава да расте, потребителските харчове рязко намаляха на всички основни пазари. Това вероятно през 2020 г. ще доведе до отрицателно увеличение на продажбите на смартфони в световен мащаб.

За да се разберат по-добре намеренията на потребителите на пазара на смартфоните, проучването на Global Consumer Lens беше проведено в седем основни пазара на смартфони (САЩ, Великобритания, Индия, Франция, Германия, Испания, Италия). Според резултатите, почти половината от анкетираните се готвят да отложат следващата си покупка. Броят на анкетираните, които планират да изчакат с покупката, е най-голям в Индия (61%). Почти еднакъв брой са в Испания и Италия, където съответно процентите са 58% и 56%. В САЩ броят на анкетираните, които възнамеряват да отложат покупката, е 41%. В Германия тя беше най-ниска – 34%.

Поради COVID-19, смартфон потребителят промени приоритетите си при пазаруване.

Избухването на коронавируса и несигурността за бъдещите доходи повлияха на поведението на потребителите, много от които са ограничили сериозно покупките си до основните стоки. Потребителите на смартфони от Испания и Италия пострадаха най-много. Броят на потребителите, които възнамеряват да намалят бюджета си за закупуване на смартфони с 20% или повече, е най-висок в Испания (27%) и Италия (25%), следван от САЩ (24%). Предвид настоящите обстоятелства очакваме тази тенденция да продължи до средата на 2021 г.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари