Все още е възможно безплатното обновяване от Windows 7 към Windows 10

22
5014

От месец юли 2015 до юли 206 година потребителите на Windows 7 и Windows 8.1 можеха безплатно да обновят своята операционна система до Windows 10 и да получат най-доброто от Microsoft. Тази акция официално приключи през лятото на 2016 година, но дълго след това потребителите съобщаваха за успешно безплатно обновяване. Изминаха три и половина години след приключване на акцията „Ние безплатно обновихме компютъра ти, докато ти ходеше насам-натам“, и е ето че и днес е възможно обновяването от Windows 7 и Windows 8.1 до Windows 10.

Към днешен ден въпросът за ъпдейта до Windows 10 е като никога актуален, понеже останаха по-малко от два месеца до приключване поддръжката на Windows 7. Обичаната от по-голямата част от потребителите операционна система ще остане в миналото на 14 януари 2020 година. Но ето, че има начин за безплатно обновяване до Windows 10.

За да получите безплатно копие на Windows 10 трябва да посетите официалния сайт на тази операционна система и да изтеглите програмата Windows Media Creation Tool. Стартирайте я, изберете обновяване на операционната система и когато програмата ви запита, въведете своя лицензен ключ от своето оригинално копие на Windows 7. След обновяването Windows конвертира вашия ключ в цифров лиценз на Windows 10.

Потребител на Reddit, който се представя в този форум за служител на Microsoft, разказа цялата история с „безплатното обновяване“:

„Мисля че вече е време да пуснем котката от чувала… Аз работя в Microsoft още преди да се появи Windows 10. Цялата тази история с „безплатното“ обновяване в продължение на една година бе маркетингов трик. Когато акцията приключи, по принцип трябваше да се купува лиценз, но всички магазини просто връщаха датите на своите компютри назад и ги обновяваха до Windows 10.. След две години стана ясно, че Windows 7 и по-новите ОС все още могат да се обновяват до Windows 10. Това така си и остана до днес“.

„Microsoft не се безпокои по този повод. Навремето напусналият вече Тери Майерсън се безпокоеше повече от статистиките на обновяването, отколкото от печалбата от лицензирането на операционната система, понеже Microsoft вече не разглежда Windows като основен източник за приходи. Същото се случваше и с Windows 7, когато Microsoft разрешаваше на компютрите с пиратски копия да получават обновявания и да работят с Windows Update, за да запушват уязвимостите“.

„Все още можете безплатно да се обновите до Windows 10, но бъдете внимателни. Трябва да се обновява текущата версия, а не инсталираната от нулата ОС. Ако изтриете всичко, ще загубите възможността за безплатно обновяване. Старият лиценз на Windows 7 ще се конвертира в новия Windows 10 лиценз по време на обновяването. След това вече можете да направите чиста инсталация“.

22
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
9 Коментари
13 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
кдккдкдк
кдккдкдк

„всички магазини просто връщаха датите на своите компютри назад и ги обновяваха до Windows 10“

Типично по микромешки…. да правят проверка на база датата на компютъра 🙂
Нямам думи просто.

stormofblood
stormofblood

Няма нужда да връщаш датата, ъпгрейда минава стига да си го пуснеш ръчно. Майкрософт нарочно негласно оставят тази вратичка всичко да мине на Win 10 логично.

m$$
m$$

To пък ние се ловим така лесно.
Bсеки знае че w10 e вирус.

Сиско
Сиско

Вирус сте вие – скъперниците с щайги от 15 години, дето искате да ви надживеят!

Test
Test

Или просто им е по-важно хората да минат на новата версия и оставят умишлени вратички

ггг
ггг

То да бяха вратички ОК, ама 10-ката е откровен вирус който сериозно те следи, краде ти данните и ги продава на всеки който плати

Чип за зеле
Чип за зеле

По-добре скрийте тази статия, че иначе ще навреди на платената: „Windows 10 за $9,99.“

jojopara
jojopara

‘ to let the cat out of the bag’ означава „издавам тайна“.

Не е ли тъпо изречението, в което е преведен този израз буквално!? Следователно, изразът не се познава и още по-следователно, трябва да се провери.

Вълчев
Вълчев

А дали толкова се гнетиш от привнесената масовка от чуждици навсякъде, ми е чудно.

dada
dada

„въведете своя лицензен ключ от своето оригинално копие на Windows 7. След обновяването Windows конвертира вашия ключ в цифров лиценз на Windows 10.“

Това не го разбрах, значи ли, че ключа ми от Win 7 вече ще бъде неизползваем, след тази манипулация? (с ОЕМ ключ съм)

Emerald Isle
Emerald Isle

И кой нормалени човек в ред с главата ще си обнови работещият перфектно Win-7-64 bit с подобна скапана бозица като Десeтката.Та тя не само ще му съсипе хардуера и ще инсталирa всевъзможни импланти и бекдори вътре в процесори ,дъна и всички устройства. Нещо ,което после няма премахване никога. Нещо , което после не би позволило обратно съвместимост и безпроблемна инсталация на Win7 отново.Не благодаря Аз отдалечени терминали за следене, маскирани като ОС и толко нескопосно писани с такава грозна и дефектна среда на работа с толкова много функционални проблеми и несъвместимости с такава ужасна главозамайваща некадърност писано и все още… Виж още »

(*)
(*)

последното нещо на машина с интел 6 поколение и нагоре или райзън ще е седмявка да му инстолна 😂

Emerald Isle
Emerald Isle

ЛинDолс ли е единственият ти прозорец към света бе напушен маникюрист. Колко дистрибуции на Линукс изобщо познаваш, които работят перфектно на всякакъв хардуер. Ubuntu,Debian ,Lime,..

Diogen
Diogen

Само ако знаеха колко си прав!
Това което го можеше ХР и 7 вече не можеш да го постигнеш на десетката.
Това вече е като спортен автомобил с автоматични скорости за пишман автомобилисти. Тази десетка става за неуки цъкачи но не и да си свършиш работа!

JohnDoe
JohnDoe

Ами работи си със 7-цата докато си жив. Писна ми да чета пропити с такъв хейт мения за 10-та. Още от Windows 3.1 съм ползвал всички версии на Windows до момента и по-стабилна и бърза операционна система от десятката няма. Никога не съм имал син екран или проблем с несъвместимости за разлика от 7-та или други предишни версии. Колкото и да кълнеш десятката рано или късно ще минеш на нея след като ти спрат след месец security updates на 7-цата.

Мустанг
Мустанг

И какво като резнат съпорта на 7-цата? Знаеш ли колко много щайги карат още на 7цата, защото е ужас за администратора да настрои 50-100(в малкия бизнес) или няколко хиляди броя? А 10ката се чупи след всеки ъпдейт, защото от MS са съкратили тестерите. Е*ало си мамата тая система. Скоро няма да резнат кранчето, колкото и да им се иска.
ПС: Да не споменавам, че в болниците във Великобритания, още карат на Windows XP.

Форд
Форд

Инсталираш нов Win7-64 bit SP-1 Offline.Упдейтите още на ниво първи екран блокаж директно от регистъра или gpedit.msc.През power Shell изключване на всички SMB1,2,3 , RDP услуги,телеметрии и втрърдяване на услуги.Изключване ненужни услуги шер дялове всички привилигировани портове тънещи в перманентни телеметрии.Втвъврдява се защитата на файловата система $MFT -NTFS срещу атаки с рансъмуъер чрез MFT Filter.Не се инсталират никакви Спектър ,Мелтдаун и прочие тък като те блокират системите .Не се обновяват на старите машини и уъркстейшъни биос; защото новите биос имат RSA= защити и не предлагат обратен даунгрейд допо ниски версии биос в много от случаите.Това е не ви трябва и… Виж още »

РРММ
РРММ

Как пък на няколко различни системи ползвам windows 10 от както е излязъл и никога не съм имал проблеми или счупване след ъпдейт? В повечето случаи проблема е в задклавиатурното устройство.

МъдиУотърс
МъдиУотърс

Ти да видиш недоволни коментатори от българин нагоре xd

pim
pim

Ако му е сложено лекарството на 7 цата, не иска нищо при ъпгрейда към 10

Жоро
Жоро

От самото пускане до сега уин10 работи с ключовете на виста,7,8,81 без проблем. Тествал съм на различни маркови и не маркови компютри , имаш ли стара лепенка с лиценз , въвеждаш кода в уин10 и той се активира без проблем.

Raze
Raze

Все едно и също е туй сиренце в капана на пазарния оборот. Обновете безплатно до нещо, което все повече не се контролира от вас. А ние за бонус ще ви скубем все повече за хардуерни и софтуерни ъпдейти. И не му мислете много, защото може да разберете, че нарочно създаваме проблеми, за да пласираме платени пазарни „решения“!