Ще мине дълго време, преди Федералната авиационна комисия на САЩ официално да одобри актуализацията на Boeing 737 Max. Регулаторът заяви, че очаква актуализацията да пристигне през следващите седмици, тъй като Boeing се нуждае от допълнително време, за да гарантира, че е „идентифицирал и подходящо адресирал“ проблемите, които може да са довели до катастрофи в Етиопия и Индонезия.

След това FAA все още възнамерява да проведе „строг преглед на безопасността“ преди да даде крайната зелена светлина.

Агенцията засега дори не предлага вероятно време за одобрение.

Това дълго чакане не беше съвсем неочаквано. Слуховете, които намекват за предварително одобрение, предупреждават, че Boeing може да се наложи да прави промени в последната минута, а дори и идеалният график за актуализация ще трябва да чака авиокомпаниите, които трябва да разгърнат актуализацията до своите самолетни флотилии. Все пак изявлението на Федералната авиационна комисия е напомняне, че участващите страни не искат да допускат повече рискове със системата за спиране на Boeing 737 Max и че е малко вероятно тази сага да приключи за дълго време.

Анализът на данните от черните кутии на катастрофиралия самолет Boeing 737 Max 8 на Етиопските авиолинии показва „явни сходства“ с инцидента в Индонезия, при който през октомври се разби лайнер от същия модел.

Boeing oбeщa дa инcтaлиpa cтaндapтнa cиcтeмa зa cигypнocт, ĸoeтo дoceгa бeшe caмo oпция и ce зaĸyпyвaшe дoпълнитeлнo. B дoпълнeниe ĸoмпaниятa пoтвъpди, чe имa и пpoмeни в coфтyepa зapaди дeфeĸти, cвъpзaни c ĸaтacтpoфитe.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
Калоян ВасилевБорисов Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Борисов
Борисов

„oбeщa дa инcтaлиpa cтaндapтнa cиcтeмa зa cигypнocт, ĸoeтo дoceгa бeшe caмo oпция и ce зaĸyпyвaшe дoпълнитeлнo“
Медиите само раздухват едни „новини“ и всяват суматоха! Стига глупости, кой какво чул и видял се копира и разпространява… „стандартна система… опция“.. Сигурно е писана от авиоинженер тази истинска новина

Калоян Василев
Калоян Василев

Поредният блуждаещ неориентиран електрон 🙂
Системата MCAS, заради, която са станали катастрофите не е стандартно оборудване в самолетите и всички авиокомпании трябва да заплащат допълнителни суми, ако искат да им бъде инсталирана на самолетите.
Четете бе хора, няма да умрете ако четете 🙂