Все повече време прекарваме в социалните мрежи

0
24

Според компанията Nielsen, която се занимава със статистически изследвания в областта на медиите, глобалното средно време, което прекарва един човек в социалните интернет мрежи сега е почти пет и половина часа месечно. Данните са към месец февруари 2010 година. Отбелязва се растеж от два часа в сравнение с отчетения престой на хората при предишната година. Най-голям дял в тази статистика разбира се има Facebook.

За да стигнат до тези заключения от Nielsen са изследвали навиците на хората в десет държави и са сравнили резултатите с отчетеното в предишни периоди.

При разбивката по отделни държави се вижда, че хората в Италия прекарват най-много време в социалните мрежи. Италианците висят в сайтове като Facebook и Twitter почти по шест и половина часа месечно. На следващото място е Австралия където потребителите отделят шест часа и двадесет и пет минути месечно, а в Съединените щати, където аудиторията е най-голяма, хората прекарват само по шест часа.

От Nielsen са отчели, че Facebook доминира над всички останали социални мрежи и е на първото място с огромна преднина пред конкуренцията.

Изследването е установило още, че средностатистическият потребител на Twitter генерира шест уникални сесии и прекарва 36 минути месечно в микроблогинг платформата.

На долната таблица можете да видите допълнителна информация за статистиките, които са показали Nielsen.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари