fbpx
23.3 C
София

Все повече родители пускат децата си във Facebook

Най-четени

Постоянно се увеличава броят на родителите, които позволяват на децата си да използват активно най-голямата социална мрежа Facebook. Това става въпреки многото предупреждения за опасности, проблемите със сигурността на данните и застрашителните размери на кибертормоза, предава Mobiledia.

Според данни, изнесени от проучване по програмата Liberty Mutual’s Responsibility Project, броят на децата на възраст между 10 и 12 години, които имат акаунт във Facebook или MySpace се е удвоил през миналата година. 11% от анкетираните родители са признали, че разрешават на децата си да използват социалните мрежи както намерят за добре. Изследователите са установили, че все по-малки деца започват да използват социалните сайтове, въпреки официалните ограничения във възрастта и предупрежденията.

Регламентът на Facebook гласи, че регистрацията и участието на деца под 13-годишна възраст е забранено, но на практика няма реални механизми, които да контролират спазването на това правило, тъй като всеки може да си направи профил с каквито данни поиска. Това позволява не само на малки деца да ползват социалната мрежа, но и на хора, които са влезли с фалшив профил за да тормозят някого или с други престъпни намерения.

При други проучвания, свързани с Facebook е установено, че учениците, които го ползват активно имат по-ниски оценки в училище, защото социалният сайт ги разсейва и им пречи да се съсредоточат върху домашните си.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини