21.6 C
София

Всички дронове в Съединените щати ще трябва да бъдат регистрирани

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

В опит да бъдат ограничени проблемите, свързани с нерегулираното използване на дронове, властите в Съединените щати най-сетне предприемат сериозни мерки.

Министерството на транспорта обяви, че съвсем скоро ще въведе изискване собствениците на тези толкова популярни летателни апарати да бъдат регистрирани. Очаква се министерството и Федералната въздухоплавателна администрация да излязат със съвместно официално изявление още утре.

Според ABC News, двете ведомства ще създадат работна група, която да следи за процеса на регистрация. Един от източниците на медията е цитиран да казва, че изискването за регистрация „може да влезе в сила преди Коледа“.

За периода ноември 2014 г. – август 2015 г. Федералната въздухоплавателна администрация е получила над 700 сигнала за дронове. Сред регистрираните инциденти бе катастрофа на дрон по време на мач от US Open, както и появата на неидентифициран дрон в пределите на Белия дом.

През септември пък във Великобритания бе произнесена първата присъда за незаконно управление на дрон, след като 42-годишен мъж бе признат за виновен в това, че управляван от него дрон е прелетял над няколко футболни стадиона и сгради в центъра на Лондон.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини