fbpx
22.8 C
София

Всички модели електромобили вече могат да използват зарядните станции Tesla Supercharger и в Испания, Великобритания, Швеция и Австрия

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Tesla разшири рамките на своя пилотен проект, който стартира през месец ноември миналата година и дава възможност на електромобилите от всички марки да зареждат своите акумулаторни блокове от зарядните станции Tesla Supercharger. В някои европейски страни използването им е достъпно чрез използването на приложението Tesla версия 4.2.3 или по-нова. В началото на тази седмица в европейския списък бяха добавени и държавите Австрия, Белгия, Испания, Швеция и Обединеното кралство.

Към днешен ден зарядните станции Tesla Supercharger могат да се използват от всякакви електромобили на територията на Франция, Нидерландия, Норвегия, Великобритания, Испания, Швеция, Белгия и Австрия.

Първите зарядни станции Tesla Supercharger бяха представени и започнаха да работят през 2012-та година и сега техният брой в целия свят надхвърля 30 хиляди.

Да напомни, че северноамериканските модели Tesla и Supercharger  не използват CCS2 стандарта за зареждане, който от своя страна се поддържа от всички електромобили в Европа, включително тези на Tesla. Този проблем се решава чрез използването на специализиран преходник. Другите марки електромобили, произвеждани в САЩ, като например Nissan Leaf използват конектор за CCS1 стандарта.

Наскоро изникна странен проблем при зарядните станции Tesla Supercharger. Първоначално в Китай, а по-късно и в САЩ крадци на цветни метали започнаха да режат металните кабели на терминалите за зареждане на електромобилите.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини