Всяка секунда се създава по един блог

5
0

Technorati, една от най-големите търсачки на блогове в света, публикува вчера своя периодичен доклад „Състояние на блогсферата”, в който се казва, че Technorati вече индексират над 35 милиона блога.
Блоговете премахнаха стъпката на програмирането, която до неотдавна стоеше между създаването на съдържание и публикуването му онлайн. Според Дейвид Сифри, основател и изпълнителен директор на Technorati, тези 35.3 милиона блога демонстрират, че все повече хора използват блоговете за да създават и публикуват идеи.

Днес блогсферата е над 60 пъти по-голяма отколкото преди 3 години. През април 2006 година всеки ден се създават около 75 000 блога по целия свят, което означава, че всяка секунда някъде някой прави блог. Стъпката на удвояване на наличните блогове продължава да е 6 месеца, което означава, че темпото на растеж се е увеличило драстично.

Не малка част от блогерите спират да обновяват своите блогове известно време след началото. Близо 11% от блоговете се обновяват веднъж в седмицата или по-често. 55% от от авторите продължават да публикуват 3 месеца, след като са стартирали блога си. Това е увеличение на активните блогери в сравнение със същите данни от преди 3 месеца, когато само 50.5% от блоговете, създадени преди повече от три месеца, са били активни.

Около 9 процента от новосъздадените блогове в световен мащаб са спам блогове, но „високото ниво на интересно и оригинално съдържание, което се създава, силно превъзхожда машинно генерираното съдържание, фалшивите блогове и копираното съдържание”.

Над 1.2 милиона публикации в блогове на ден се отчитат от Technorati. Сифри отбелязва, че се забелязват скокове в количеството публикации около политически събития и тегленето на лотарията SuperBowl в САЩ, но най-голям бум предизвикват технологичните новини.

Източник: dnes.bg

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
2 Автори на коментарите
doomtransprabalgarinatcmendorBrayan__ Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
doomtrans
doomtrans

A какво точно е Блог? някой може ли да даде точна дефениция.. като за обикновените хора

prabalgarina
prabalgarina

Доколкото знам,това са електронни дневници 😉

tcmendor
tcmendor

какво е блог @ http://en.wikipedia.org/wiki/Blog

prabalgarina
prabalgarina

Все пак сме българи:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BB%D0%BE%D0%B3

Brayan__
Brayan__

Докато има кой да чете глупавите блогове на куцо и сакато, ще има и блогове.