Втори пожар в Samsung за два месеца

0
12
Пожар в офиса на Samsung SDS стана причина за временна недостъпност на официалния сайт на южнокорейската компания Samsung, както и за възникване на прекъсвания и грешки в работата на Smart TV и услугата за актуализиране на мобилните устройства на Samsung. Проблеми са се наблюдавали в течение на четири часа и половина. Към момента функционирането на всички услуги е възстановено, съобщава ресурсът Engadget.


Samsung SDS е дъщерна компания на южнокорейския гигант, занимаваща се с въпроси във връзка с информационните технологии. Компанията отговаря и за интернет-услугите на Samsung. Пожарът е избухнал в неделя на четвъртия етаж на сграда в корейския град Гуачеон, в която е разположен един от центровете за данни Samsung SDS. Пожарът е бил потушен бързо. Не се съобщава за пострадали. Официалната причина за възникването на пожара все още не е известна, но, според някои съобщения, е възможно да става дума и за умишлен палеж.

Това е вторият пожар в собственост на Samsung за последните два месеца. В средата на март в друг южнокорейски град – Ансон – горя завод, в който се произвеждат компоненти за смартфоните Galaxy S5. Независимо от щетите, оценявани на около 1 млрд. долара, инцидентът, въпреки опасенията, в крайна сметка не се отрази на сроковете за постъпване в продажба на флагмана.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за