Вуйчо Ваньо на Чехов – първи театрален спектакъл без публика, но на живо в социалните мрежи заради коронавируса

1
946

След като в България официално бе забранено посещението от публика на всички културни събития, заради мерките за превенция на разпространението на корона вируса, със заповед на министъра на културата, тази седмицата салоните у нас останаха празни, въпреки многото купени билети.

Театър Възраждане обаче предприе различен подход и обяви, че ще пуска спектаклите си в социалните мрежи на живо, като първият по програма бе Вуйчо Ваньо на Чехов. При това напълно безплатно.

Ръководството на театъра е стигнало до това решение, след като актьорите от общинската трупа са решили да играят въпреки празния салон. Така в 19:00 днес започна „Вуйчо Ваньо“ от Чехов. Само в първите минути от вдигането на завесата на постановката, публиката вече наброяваше над 3 000 зрители.

Тя все още може да се гледа на Facebook страницата на театъра – https://www.facebook.com/kamerentheatrevazrajdane

Случаят е прецедент за България, а все още не е ясно дали до сега се е процедирало така и в други страни, или това е първият случай. По този начин постановката, на която иначе щяха да присъстват доста по-малко хора, тъй като театърът е камерен, бе гледана от хиляди, а само може да се предположи до колко още ще достигне записът, след приключването ѝ.

Следващата постановка на театъра е на 13 март и вероятно отново ще е онлайн, ако все още не е отпаднала забраната.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари