Вчера стартира Apple TV Plus – ще успее ли да бъде конкурент на Netflix?

6
641

Готови ли сте за слепия пещерняк Джейсън Момоа? Добре, защото новото научно-фантастично шоу, в което той е главен герой, започва да се излъчва от днес, заедно с много други предавания и сериали, покрай старта на Apple TV Plus.

Това е дългоочакваното навлизане на Apple в пространството на абонаментния стрийминг на филми и сериали – и е достъпен навсякъде, където можете да използвате приложението Apple TV. Така че изглежда до редицата на стрийминг услугите – Netflix, Amazon Prime.

Apple TV plus (или Apple TV +, ако трябва да използваме стила на Apple) ще струва 4,99 долара на месец, като всеки нов потребител ще има право на 7-дневен безплатен тест. При закупуване на нов продукт от оторизиран търговец от сериите iPhone, iPad, iPod Touch, Mac или Apple TV streaming box, ще получите безплатен абонамент за услугата за една година.

Промоцията важи за устройства закупени от 10 септември 2019 г. В каталога има и семеен пакет наречен „Family Sharing“, който дава достъп за гледане на до шест устройства едновременно.

Изтегляния, формати и предавания

Ако гледане на macOS или iOS устройство, също ще получите достъп за гледане на предавания офлайн, като повечето устройства от серията на Apple ще могат да приемат съдържанието в резолюция до 4K, в комплект с Dolby Vision HDR и Dolby Atmos съраунд звук и настройки.

Съдържанието, което ще предостави Apple е наистина солидно, а очакванията от шоута и сериалите като See, Helpsters, For All Cankind и The Morning Show, които ще видим, са наистина високи. Но за начало, библиотеката наистина не е особено голяма, като от Apple обещават, че предстои тя да се разширява непрекъснато оттук нататък, за да може да привлече вниманието на потребителите.

Услуги като Netflix и Amazon Prime Video имат съществено предимство с големия си каталог и познатост сред потребителите. До голяма степен, тяхното богатство идва именно от факта, че предлагат както собствени предавания и сериали, така и много такива от външни партньори и компании, докато за начало Apple ще предлага само собствени продукции. От друга страна, Apple TV Plus има режисьора Стивън Спилбърг зад гърба си, което може да им донесе сериозно предимство.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Аз ве аз
Аз ве аз

Повече услуги – повече пиратство.
Ако всичко си беше на едно място, с един абонамент, хората ще пиратстват по-малко.

Анонимен
Анонимен

Има шанс да превлече абонати но едва ли ще събере повече абонати от Нетфликс.

Лафчислав Лафчев
Лафчислав Лафчев

Учудващото е, че има БГ субтитри. За разлика от Нетфликс, които им се свидят пари за преводачи.

vvv
vvv

Много интересно как точно по същото време на пускане на услугата имаше масово сваляне на пиратски сървъри за стрийминг. Много пиратски приложения за стрийминг на филми вече не работят, доста интересен ход на огризките, ненаядоха се.

Георги
Георги

Много ясно, крайно време е да се спре пиратстването. Нищо безплатно няма.

Скармоз
Скармоз

Оправете For All Cankind на For All Mankind