Във Великобритания започна първото военно учение с участието на бойни роботи

5
763

Във Великобритания стартира мащабното военно учение Autonomous Warrior 2018 с използване на най-различни модификации на бойни роботи. По време на учението ще бъдат тествани над 70 вида автономни апарати.

Според публикуваната информация на британското министерство на отбраната, учението се провежда в равнината на Солсбъри и ще продължи четири седмици. Бюджетът на учението е 800 милиона паунда ($1 милиард). Британската армия възнамерява в реални условия да тества работата на различни роботизирани устройства и да демонстрира ефективността на съвместната работа на роботи и войници. След приключване на обучението ще се вземе решение за осъществяване на по-добра интеграция на роботите във военните структури.

При маневрите ще бъдат проверени около 70 различни роботизирани модела – от бойни до разузнавателни, но се набляга преди всичко върху осигуряването на боеприпаси с помощта на роботизирани платформи.

В учението участват британските мотопехотни бригади, американски военнослужещи, Кралската морска пехота на Великобритания и други родове и видове войски. Всички войски ще тестват съвместната работа с бойни роботи. На учението ще присъстват и 200 международни наблюдатели и военни организации.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Робобрат
Робобрат

И каква стана тя ? Нали всички казаха „Твълдо Нйе “ на бойните роботи . Нали нямаше да ги разработват……. А то не само ги разработват , ами и учения правят за да проверяват ефективноста им .

Е, вече ги има. Ще ми е интересно да видя как някой антивоеннен активист, борец за мир обяснява на робот как е лошо да се стреля срещу хората .

Борис
Борис

Позабавиха ги, понеже на предишно демо, поизбили комисията, която трябвало да ги утвърди

pix3l
pix3l

Не всички, само няколко… кой бяга от поръчка за военните? 😀

име
име

Парите от военните са най – сладки. Те даже на супер богати компании като гугъл се осладиха, че какво говорим за другите.

"Кот такоА"
"Кот такоА"

вие щом от роботи се притеснявате, то тогава не ми се мисли какво ще стане с този изкуствен интелект, който 100% ще го вкарат в армиите! Щом САЩ успяха да накарат GOOGLE да им разработват A.I, то какво по-различно можем да очакваме от другите държави?
Да… google в последствие се отказаха (поне така се гласи из нета…) от проекта, но армията ще си намери други разработчици, така че… ФАЙДА!