Във Великобритания упорито продължават да преследват стратегията за електромобили в страната. Правителството официално одобри плана до 2040 г. всички нови автомобили да са електрически.

Проектът носи името “The Road to Zero” и цели „по-голямата част от новите коли, продавани в страната, да са 100% екологично съобразени. Властите допълват още, че първата стъпка е до 2030 г. 50% от новите коли на Острова да са с „ултра ниски нива на вредни емисии”.

Миналата година Великобритания обяви, че продажбата на бензин и дизел ще стане забранена след 2040 г. В името на това, правителството е отделило близо 1 милиард паунда, които да поощрят хората да си купуват електрически коли.

Очаква се и като стандарт при строежите да се въведе изграждането на станция за зареждане на електрически коли. Властимащите пък са готови да инвестират още 400 милиона паунда за изграждането на места за зареждане на такива автомобили.

23
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
16 Отговори на коментарите
16 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
RRR
RRR

Ще има ама друг път. Те с един брекзит не могат да се оправят, а сега и като си сложат съвсем големия и останат без пари, ще видят електромобили през крив макарон.

Пазар, а не комунизъм
Пазар, а не комунизъм

Бай Ганя, наясно ли си, Ганя, че Обединеното кралство са на пето в света място по икономика, ако броим и ЕС в това число? А, Ганя?

програмист
програмист

а ти пазарния наясно ли си че комунизма в Китай е първа икономика в света не „демократична“ америка

Идиоти
Идиоти

Китай е феодално владение на Запада, в което Западните компании експлоатират за жълти стотинки държаното в мнозинството си феодално и неразвито население / което е чиста трагедия /. Единственото комунистическо на Китай е символиката, системата е феодално-капиталистическа. Китай е фабриката на Запада. Къде би живял, в САЩ или в Китай? Идиот!

програмист
програмист

в Китай заради по-доброто заплащане се завръщат и учените им и кадрите и стандарта им на живот е по-висок отколкото на бездомните американци. Гледах клип във интернет където показват улиците на големите градове като Лос Анжелис които са осеяни със палатките на нещастни и бездомни гладни американци които спят и през зимата в най-големите студове на открито. Знаеш ли че 60 милиона американци са на купони за храна а почти 30 милиона нямат и такива и 44 милиона са извън здравеопазването и ето ти щастливия живот в америката. Докато в Китай имат заводи на всеки ъгъл за всякаква продукция ,… Виж още »

Деба тъпаците
Деба тъпаците

За разлика от теб съм ходил и работил в Китай и съм почивал в САЩ. 3 години искарах в Китай, това са истински животни, ако щеш вярвай. Да, има бездомни, разбира се, но в Китай има цели градове без хора. И понеже си човек, който явно гледа само ЮТюб клипове вместо да види нещата на живо, вземи да потърсиш „China Ghost Towns“. В прочем в Китай има места, където децата не са виждали много бели хора и ни дърпаха постоянно. Има и бури с мръсен въздух, в които не можеш да видиш светофара. Ама ти по-добре знаеш, защото си гледал… Виж още »

програмист
програмист

да гледал съм и клиповете на путински американци в които обясняват за изтровената природа в америка от добива на шистов газ

програмист
програмист

– За две години Китай е произвел повече цимент отколкото САЩ за целия XX век. Това са 4.9 гигатона! – Китай има 4 милиона километра асфалтирани пътища. – Имат 300 000 моста в страната, като от тях 1000 са с дължина над километър! – Всяка година автопаркът се увеличава с 20 милиона автомобили. – Всяка година се строят по 100 летища! Всеки трети ден в годината и хоп – летище!!! – Влакът от Хуанчжо до Хуян минава за един час 510 моата и 236 тунела със скорост 250 км/час. – За 30 години Китай е увеличил жилищната площ в страната… Виж още »

online
online

Всяка година се строят по 100 летища!
За 30 години Китай е увеличил жилищната площ в страната 8 пъти!
А от 1976 г Китай намалява – закона за 1 дете ;

Много добре си описал имотен балон(построеното се увеличава/населението намалява)

online
online

Отделно трябва да се строи всяка година повече за да се подържа СВРЪХкапацитете на заводитe за бетон /стомана/стъкла/плочки/тухли/врати/…..
инъче ще има гражданска война при фалита на заводите

и аз съм виновен
и аз съм виновен

Ти луд ли си, прочети пак какви небивалици си сътворил ?!

Ivan
Ivan

на пето място, обаче с един от най-високите дефицити в Г7 – 3,6% от БВП за 2017, и с дълг от 90,4% от БВП пак за 2017… Не са много оптимистични тия цифри. Май скоро последната им грижа ще са е-автомобилите.

програмист
програмист

„Китай всъщност ползва доста умело парите си, като подмамва Източна Европа, разгневявайки останалата част от ЕС“ (Капитал 07.07.2018). Това е прекрасен цитат. Той показва без лупа как егоизмът и агресивността дават нови имена на явления, които по принцип са широко рекламирани в доминиращата световна ценностна система. Китай не „инвестира“, той „подмамва“. Китай на „работи за процъфтяването на глобалния обмен“, той „подмамва“. Китай не „руши граници, които спират на прогреса“, той „подмамва“. И тук Европа се „разгневява“ защото някой идва и разкрива нови работни места. Европа се „гневи“, защото някой увеличава БВП на други страни. Европа е „бясна“, защото Китай прави… Виж още »

Путин
Путин

Уникална тъпотия! Ще има само руски танкове, гарантирам!

Пътиун
Пътиун

Написах го на майтап, вие сте егати идиотите да харесвате подобна тъпотия.

online
online

до 2030 г. 50% от новите коли на Острова да са с „ултра ниски нива на вредни емисии”.

При производството на ел кола вече са изхабени 40% от това което ще отдели кола с двг за целият и живот на каране.

gotqn
gotqn

Евала. В бг кога ще забранят поне старите 20+ годишни ?

Евреин
Евреин

Когато това не коства повече от половината електорат на която и да е партия. А, това, няма да е скоро!

The Shadow King
The Shadow King

Аз пък обръщам внимание на неправилно формулираното заглавие – от него излиза, че е-автомобили ще има само ДО 2040 г., а след това не 🙂

Хитлеризиране на електората
Хитлеризиране на електората

Ами практически е същото, защото нормалните хора в цивилизованите капиталистически държави /не постсоциалистически кочини като тук/ си сменят колите често, защото не ги купуват напълно.

Ivan
Ivan

Великобритания и сега (данни от 2016 г.) внася 19.7 милиарда kWh елекричество годишно, че не ѝ стигат, а след 22 години? Те нямат план за Брекзит, който трябва да се случи догодина, обаче имат точни пламове за след 20 години? Моля ви…

Демократ
Демократ

Но те са пета икономика по БВП в света, дори включвайки ЕС в класацията, но то Ганьо знаеш по-добре какво е и що е. Свободата на словото дава възможност на Ганьо да се изказва за всичко. Ако си толкова успешен, защо България е такава изостанала кочина, а ти Ганьо нямаш нищо?

Иван
Иван

Във Великобритания през 2040 г. ще се търкалят само кълбета от тръни